Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Ερώτηση Γιάννη Λαγού για τις απαράδεκτες φιέστες του Ερντογάν για την επέτειο της Άλωσης


 
    Ερώτηση στον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας κατέθεσε ο επικεφαλής της ΕΛΑΣΥΝ Γιάννης Λαγός σχετικά με τις προκλητικές φιέστες Ερντογάν και την ανάγνωση αποσπασμάτων του Κορανίου μέσα στην Αγιά Σοφιά με αφορμή την επέτειο της Άλωσης. Σκοπός της εν λόγω ερώτησης είναι και η αφύπνιση της κοινής γνώμης ως προς το αυτονόητο: την επαναλειτουργία της Αγιάς Σοφιάς ως χριστιανικού ναού.

Προκαλεί... 

 
 
 
τον Ελληνισμό και την χριστιανοσύνη η Τουρκία με τις απαράδεκτες φιέστες στην Αγία Σοφία στην επέτειο της Άλωσης

Ξεπέρασε κάθε όριο το καθεστώς Ερντογάν το οποίο, με σκοπό να προωθήσει τη νεοοθωμανική ατζέντα του και με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, έστησε ένα απαράδεκτο τηλεοπτικό σόου αναπαράστασης της 29ης Μαΐου του 1453 στο οποίο όλη η Τουρκία παρακολούθησε τα τείχη της Πόλης να πέφτουν με φόντο την Αγία Σοφία. Μάλιστα, η προκλητικότητα των Τούρκων έφτασε στο σημείο, στα πλαίσια αυτού του σόου που έφερε την υπογραφή του υπουργείου Τουρισμού και Πολιτισμού της Τουρκίας, να αναγνωστούν και αποσπάσματα από το Κοράνι εντός της Αγιάς Σοφιάς, η οποία είναι σύμβολο της Οικουμενικής Ορθοδοξίας, αλλά και μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς αναγνωρισμένο από την UNESCO.

Ερωτάται ο Ύπατος Εκπρόσωπος:

1.Σε ποιες ενέργειες θα προβεί η ΕΕ προκειμένου να απαντήσει σε αυτή την πρόκληση η οποία δεν είναι πρόκληση μόνο κατά της χριστιανοσύνης και του χριστιανικού κόσμου, αλλά και κατά της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

2.Πότε επιτέλους θα καταργηθεί κάθε μορφής χρηματοδότηση της ΕΕ προς την Τουρκία;

3.Δεν θα έπρεπε η ΕΕ να καταβάλλει προσπάθειες και να ασκήσει πιέσεις ώστε η Αγιά Σοφιά να λειτουργήσει ως χριστιανικός ναός, εφόσον αυτή είναι η πραγματική και ιστορικά επιβεβλημένη λειτουργία της;