Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Μεταξύ τους σκοτώνονται οι Τούρκοι μισθοφόροι στην Λιβύη


     



    Η αποστολή υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τις πρόσφατες συγκρούσεις μεταξύ διαφορετικών ομάδων μισθοφόρων της Τουρκίας στη Janzour, μια κατοικημένη περιοχή της Τρίπολης.

Αυτές... 


οι συγκρούσεις αναφέρεται ότι τρομοκράτησαν τον τοπικό πληθυσμό της πρωτεύουσας, ενώ είχαν ως αποτέλεσμα θανάτους και τραυματισμούς. Η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη καταδίκασε τέτοιες απερίσκεπτες πράξεις που θέτουν τους πολίτες άμεσα σε κίνδυνο, την ώρα που η Τρίπολη επιχειρεί να ανακάμψει από τον 15μηνο αποκλεισμό. 

Η αποστολή σημείωσε ότι η εμφάνιση αυτών των συγκρούσεων υπογραμμίζει την ανάγκη για την κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας να κινηθεί γρήγορα προς μια αποτελεσματική μεταρρύθμιση του τομέα της ασφάλειας, σε συνδυασμό με τον αφοπλισμό, την αποστρατεία και την επανένταξη των ενόπλων ομάδων που δρουν στην Τρίπολη. 

Οι συγκρούσεις μεταξύ αυτών των ένοπλων ομάδων που υποστηρίζονται από την Τουρκία αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στη Λιβύη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και έκτοτε, ήταν σποραδικές, με τις πιο έντονες να καταγράφονται την Παρασκευή.

elkosmos.gr