Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Κατάσχεση πλοίου γερμανικής ΜΚΟ (στην Ιταλία φυσικά…)

 
   
 
  
 
       Οι ιταλικές Αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση του πλοίου Sea-Watch 3 μιας γερμανική ΜΚΟ που διέσωζε μετανάστες στη Μεσόγειο.
Στην κατάσχεση του πλοίου Sea-Watch 3 της γερμανική ΜΚΟ, Sea-Eye, προχώρησαν οι...  

 
 
 
ιταλικές αρχές, ενώ αυτό βρισκόταν ελλιμενισμένο στο Πόρτο Εμπέντοκλε, στη Σικελία

Το πλοίο είχε ξαναρχίσει τον Ιούνιο επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο.

Οι ιταλικές Αρχές επικαλέστηκαν «πολλές παρατυπίες» για την κατάσχεση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη.

Σημειώνεται ότι το Sea-Watch 3 είχε δέσει στο λιμάνι της Σικελίας έπεται από περίοδο καραντίνας κι αφότου μετέφερε πάνω από 200 μετανάστες τους οποίους είχε διασώσει.

Στελέχη του Λιμενικού που επιθεώρησαν το Sea-Watch 3 διαπίστωσαν «πολλές παρατυπίες τεχνικής και επιχειρησιακής φύσης που έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια όχι μόνο του πληρώματος, αλλά και αυτών που είχε διασώσει ή επρόκειτο να διασώσει» στο μέλλον, σύμφωνα με το Λιμενικό.

Το σκάφος της ΜΚΟ Sea-Eye θα παραμείνει υπό «διοικητική κατάσχεση» έως ότου αποκατασταθούν τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν, πρόσθεσε το Λιμενικό, σημειώνοντας ότι οι γερμανικές Αρχές οφείλουν να παρέμβουν και να εγγυηθούν ότι το πλοίο τηρεί τους κανόνες ασφαλούς ναυσιπλοΐας.


Σύμφωνα με τη γερμανική ΜΚΟ, το πλοίο της άρχισε την 6η Ιουνίου την πρώτη του αποστολή στη Μεσόγειο μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Sputnik 9//7/2020