Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

«Το έχει κάψει» τελείως ο Μπάιντεν: Δήλωσε ότι «η Αγία Σοφία είναι ιερή τοποθεσία για ανθρώπους πολλών θρησκειών»!


    
 
 
 
    «Το έχει χάσει» τελείως ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία στις ΗΠΑ και πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, κάτι που φάνηκε και... 

 
 
στις δηλώσεις του για την Αγία Σοφία και την μετατροπή της σε τζαμί.

Δεν θα πούμε ότι ούτε μία λέξη εξέφρασε για το τι είναι στην πραγματικότητα η Αγία Σοφία για την χριστιανοσύνη και ειδικά για την Ορθοδοξία.

Αλλά το ότι δήλωσε ότι «Η Αγία Σοφία είναι ένα αρχιτεκτονικό θαύμα και μια πολύτιμη ιερή τοποθεσία για ανθρώπους πολλών θρησκειών» δείχνει ότι ο άνθρωπος είναι πραγματικά «αλλού» και το πρόβλημα διανοητικής αστάθειας που αντιμετωπίζει, είναι πολύ σοβαρό.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο ναός της Αγίας της του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη είναι ένας χριστιανικός ναός, όπου λατρεύονταν επί 11 αιώνες η ορθόδοξη πίστη. Μετά την Αλωση της Πόλης έγινε ισλαμικό τζαμί, μέχρι που ο Κεμάλ Ατατούρκ την έκανε μουσείο. Μέχρι εκεί.

Σήμερα ο Μπάιντεν μας πληροφόρησε ότι «είναι πολύτιμη ιερή τοποθεσία για ανθρώπους πολλών θρησκειών»!

Ποιων «πολλών» θρησκειών; Βουδιστών; Εβραίων; Ταοϊστών; Ανιμιστών; Από πού κι ως πού η Αγία Σοφία εμφανίζεται ως σύμβολο «πολλών θρησκειών» από τον "sleepy" Τζο Μπάιντεν; Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος, πραγματικά...