Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Απάντηση προς τον Δημοτικό Σύμβουλο και Μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης, κ. Μιχάλη Γεωργιάδη


 
 
 
 
 
    Κατερίνη 09/07/2020

Με έκπληξη διάβασα σήμερα σε blog δημοσίευμα του δημοτικού συμβούλου και μέλους του Δ.Σ. του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης κ. Μιχάλη Γεωργιάδη σχετικά με προτάσεις αναβάθμισης της ποιότητας και της λειτουργίας του Δημοτικού Ραδιόφωνου.

Θέση και... 

 
 
τακτική μου είναι η γόνιμη αποτελεσματικότητα. Η διαδικασία, μέσω των συμβουλίων, πρωτίστως για διάλογο, προτάσεις και αποφάσεις. Επόμενο βήμα είναι η υλοποίηση και η προώθηση αυτών των προτάσεων προς τους πολίτες για ενημέρωση τους.

Θέλω λοιπόν και εγώ, από την μεριά μου, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης να ενημερώσω σχετικά :

Στις 02 Ιουλίου 2020, είχαμε Διοικητικό Συμβούλιο με θέμα ''Προτάσεις για τη βιωσιμότητα του Δημοτικού Ραδιόφωνου''. Τόσο το τακτικό μέλος του ΔΣ του οργανισμού του ραδιόφωνου κύριος Μιχαήλ Γεωργιάδης όσο και το αναπληρωματικό μέλοςτης παράταξής του δεν παρευρέθηκαν και κατά συνέπεια δεν κατέθεσαν καμία σχετική πρόταση. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Στα αναφερόμενα στο δημοσίευμα του για τημείωση του κόστους λειτουργίας του δημοτικού ραδιοφώνου, μένω έκπληκτος και άφωνος!

Δεν παρέλειψα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου, από τον Σεπτέμβρη του 2019,δεν παρέλειψα ποτέ σε κάθε συνεδρίαση να αναφέρω αναλυτικά την οικονομική αδυναμία του οργανισμού του Δ.Ρ.Κ. και τις ανελαστικές, υποχρεωτικές του δαπάνες. Δηλαδή ο κύριος συνάδελφος γνώριζε και γνωρίζει όλα μα όλα τα προηγούμενα προβλήματα όπως και τα τωρινά εξ αιτίας του κακού παρελθόντος. Με πλήρη ονομαστική λειτουργική ενημέρωση. Αν και σε όλες τις συνεδριάσεις αυτές ήταν παρών, όλως παραδόξως στην τελευταία αυτή συνεδρίαση της 2ας Ιουλίου του 2020 έλειπε, παρά το γεγονός ότι γνώριζε πως θα συζητούσαμε θέμα που αφορούσε ''Προτάσεις για τη βιωσιμότητα του Δημοτικού Ραδιόφωνου''..

Ο δημοτικός συνδυασμός στον οποίο και κατήλθε στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές είχε ως επικεφαλής του έναν τ. αντιδήμαρχο και τ.Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για πάνω από 10 χρόνια. Τα οικονομικά αποτελέσματα των 10 τελευταίων ετών δεν δείχνουν κάποια οικονομική στήριξη του Δήμου στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης, η οποία όμως δεν ήταν επαρκής, γι’ αυτό και η νέα Διοίκηση παρέλαβε ένα ραδιόφωνο με πάρα πολλά προβλήματα και παρά το γεγονός ότι η προκάτοχος μου πρώην πρόεδρος κυρία Ροδή Ελευθεριάδου είχε καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες και προσωπική θέληση για να μην κλείσει. Θεωρώ όμως ότι, δυστυχώς, η κ. Ελευθεριάδου εγκαταλείφθηκε μόνη της να αγωνίζεται για την επιβίωση του ραδιοφώνου. Μην ξεχνάτε και έναν πρώην δημοτικό σύμβουλο ο οποίος παραιτήθηκε μέσα σε 10 μήνες από την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Ραδιοφώνου προερχόμενος από την παράταξη στην οποία ανήκε ο επικεφαλής σας. Γιατί άραγε?

Γνωρίζατε, λοιπόν, κ. Γεωργιάδη,και γνωρίζετε ακόμη και σήμερα ότι το Δημοτικό Ραδιόφωνο έχει χρέη τα οποία προκλήθηκαν κατά το απώτερο παρελθόν και μάλιστα και με ευθύνη μελών της παράταξής σας, ιδιαίτερα δε του επικεφαλής σας. Για τα δε τότε τεκταινόμενα κανέναν δεν ενημερώνατε ως προς τα προβλήματα του Δ.Ρ.Κ.

Μιλάτε για στήριξη του δημοτικού ραδιοφώνου, αλήθεια πώς; Με ευχολόγια; Φέρατε, άραγε, καμία διαφήμιση; Έφερε ο κ. Γεωργιάδης κάποια διαφήμιση από δικούς του φίλους συμπολίτες επιχειρηματίες για να στηρίξει το ραδιόφωνο; Ούτε μία. Ή θεωρείτε ότι πάντα θα μιλάμε με τις «τσέπες» των υπολοίπων; Εγώ προσωπικά, αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι, κύριοι Τερζόπουλος Θεοφάνης, Τσιαλός Γεώργιος, Νταντάμης Ιωάννης στηρίξαμε και στηρίζουμε έμπρακτα το δημοτικό ραδιόφωνο (υπάρχουν σχετικά τιμολόγια).

Καλές οι ευχές αλλά δεν δίνουν λύσεις, αν μιλάμε τεχνοκρατικά. Αν μιλάμε επικοινωνιακά και μόνο για «ψήφους», τότε ναι συνεχίστε αυτού του είδους την αντιπολίτευση, διότι συνήθως αποφέρει κάποια «ψηφαλάκια». Όμως να θυμάστε, στο τέλος πάντα λάμπει η αλήθεια.

Γενικά και αόριστα, κύριοι, δεν δίνουμε λύσεις. Σας ζήτησα να καταθέσετε προτάσεις και αντ’ αυτού «τρέξατε» στα blogs για να εντυπωσιάσετε.

Με βάση τη Δημοκρατική μου Αρχή, έχετε βήμα και θα έχετε φωνή πάντοτε μέσα στο Δ.Σ. του Δημοτικού Ραδιοφώνου. Δυστυχώς όμως, ούτε εκεί δεν καταθέτετε τις προτάσεις σας.

Βασική μου αρχή είναι ο διάλογος, η σύνθεση των θέσεων και το Δημοκρατικό αποτέλεσμα.

Αλήθεια, έχετε επιθυμία και πρόθεση για πραγματική στήριξη του Δ.Ρ.Κ.; Ή όλα γίνονται καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους, για λόγους εντυπώσεων και δεν σας ενδιαφέρει η ουσία της προσφοράς; Αν σας ενδιαφέρει η πραγματική στήριξη του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης, εδώ είμαστε. Διαφορετικά, συνεχίστε την ψεύτικη επικοινωνία σας. Πάντως, ο τόπος μας έχει ανάγκη από αγάπη, στήριξη και υλοποίηση δράσεων με βάση τις δυνατότητές μας και όχι με ουτοπίες.

Τέλος, από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης, κατά τη θητεία μου και όσο αρκέσει αυτή, δεν έχει αποκλειστεί, ούτε θα αποκλειστεί κανένας δημοτικός σύμβουλος, κανένας πολίτης, κανένας φορέας και κανένα πολιτικό κόμμα.

Αυτό φαίνεται, άλλωστε, και από τις σχετικές αναρτήσεις και δημοσιεύσεις που καθημερινά γίνονται. Προτεραιότητα όμως, κύριοι, έχουν οι δημότες μας, οι επαγγελματίες καθώς και κάθε πολίτης που θέλει να καταθέσει τον προβληματισμό του. Μετά από αυτούς ακολουθούμε οι υπόλοιποι.

Προτεραιότητα λοιπόν στον πολίτη.

Με τιμή,
Αθανάσιος Γκούνας
Καθηγητής Εφ. Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος
Οικονομολόγος – Σύμβουλος Ανάπτυξης και Μάρκετινγκ
Πρόεδρος Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης