Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Κισσός, το πέτρινο διαμαντάκι του Πηλίου



Με άπλετη θέα στα νερά του Αιγαίου - Δείτε τις φωτογραφίες

  Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Πηλίου, εκτός από το «θαύμα» της φύσης που παρατηρείται σε κάθε γωνιά του είναι και τα παραδοσιακά χωριουδάκια σκαρφαλωμένα... 
 
 
στις πλαγιές του βουνού των Κενταύρων που κερδίζουν αμέσως τις εντυπώσεις του κοινού.

Άλλα περισσότερα και άλλα λιγότερο γνωστά, όλα έχουν αυτό το κάτι που κάνει τον επισκέπτη να επιστρέφει σε αυτά ξανά και ξανά. Ένα από αυτά και ο Κισσός, ένα πανέμορφο και γραφικό χωριό στο ανατολικό Πήλιο, σε απόσταση 48 χλμ. από το Βόλο και σε κοντινή απόσταση, τόσο από το χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες, όσο και από την παραλία του Αγίου Ιωάννη.

Χαρακτηρισμένος ως παραδοσιακός οικισμός είναι αμφιθεατρικά χτισμένος στις ανατολικές πλαγιές του Πηλίου και χαίρει άπλετης θέας στα νερά του Αιγαίου Πελάγους, ενώ η έντονη βλάστηση και τα πανέμορφα τοπία ολόγυρά του συγκαταλέγονται σε εκείνα τα χαρακτηριστικά του στοιχεία που στην κυριολεξία ξελογιάζουν τον επισκέπτη.

Σημείο αναφοράς του Κισσού, η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στην κεντρική πλατεία του χωριού, με το ξυλόγλυπτο τέμπλο και τις υπέροχες τοιχογραφίες, η οποία αποτελεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

Ο Κισσός αποτελεί ιστορικό χωριό, καθώς εδώ λειτουργούσε κρυφό σχολειό από το 1753, στο οποίο δίδασκε για μικρό χρονικό διάστημα ο εθνομάρτυρας Ρήγας Φεραίος, γνωστός και ως Βελεστινλής. Όσοι δηλώνουν φανατικοί πεζοπόροι δεν χάνουν την ευκαιρία να περπατήσουν στα λιθόχτιστα καλντερίμια του χωριού και να πάρουν κάποιο από τα μονοπάτια που ξεκινούν από αυτό μέσα σε ένα υπέροχο δάσος από καστανιές και οξιές.














newsbeast.gr