Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

«ΤΙ ΞΕΧΝΟΥΝ όσοι ξεσηκώνονται για τις αμβλώσεις...»


Konstantinos Farsalinos

Η “a la carte” αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα αυτονομίας και αυτοδιάθεσης του σώματος
Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε αρκετούς αυτοαποκαλούμενους “προοδευτικούς”, “δικαιωματιστές”, “διανοούμενους” και “δημοκράτες” να ξεσηκώνονται επειδή... 

 
το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ “απαγόρευσε τις αμβλώσεις” (το οποίο είναι ΨΕΥΔΕΣ*), ενώ ταυτόχρονα εδώ και 2 χρόνια υποστηρίζουν με φανατισμό την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και άλλων ιατρικών πράξεων. Mην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα έχει νομοθετηθεί από το Μάρτιο του 2020 η υποχρεωτική ιατρική πράξη και η επιβαλλόμενη από το κράτος θεραπευτική παρέμβαση, και κανείς δεν ψήφισε όχι στη Βουλή.
Αυτοί λοιπόν οι αυτοαποκαλούμενοι «προοδευτικοί» (στην Αμερική χρησιμοποιούν τον όρο woke leftists – να τα βλέπουν οι δήθεν φιλελεύθεροι-κεντροδεξιοί – εγώ βλέπω ότι τείνουν προς το “νεοσταλινισμό”), έχουν μετατρέψει σε τέχνη και επιστήμη την a la carte επίκληση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Χαρακτηριστικό είναι το GAVI (Global Alliance for Vaccines and Immunization), που με προκλητικό, χυδαίο, ψευδεπίγραφο και προπαγανδιστικό τρόπο παρουσιάζει πως η αυτονομία και αυτοδιάθεση του σώματος είναι θεμιτή και ανθρώπινο δικαίωμα στο ζήτημα των αμβλώσεων αλλά δεν μπορεί να αφορά τον εμβολιασμό. Φτάνει μάλιστα στην απόλυτη κατάντια να καταργεί την έννοια της ενήμερης συναίνεσης επειδή θεωρεί πρακτικά τους πολίτες ηλίθιους (χωρίς βέβαια να χρησιμοποιεί το χαρακτηρισμό) που δεν μπορούν να αναλύσουν τα δεδομένα και να αποφασίσουν, άρα δεν θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν (θαυμάστε εδώ: https://tinyurl.com/35phpkkx). Φυσικά αυτό ισχύει μόνο για το εμβολιασμό κι όχι για τις αμβλώσεις.
Αλλά έχει κι άλλα γελοία επιχειρήματα, όπως το ζήτημα του “κοινού καλού”, παρόλο που τα συγκεκριμένα εμβόλια (όπως και η νόσηση) τελικά δεν θα προσφέρουν ποτέ ανοσία αγέλης όπως τη γνωρίζουμε για άλλους ιούς (π.χ. ανεμοβλογιά, παρωτίτιδα, ιλαρά, ερυθρά κλπ). Ενώ για παράδειγμα το δημογραφικό που έχει πλέον μπει στην ευθεία προς την εξαφάνιση του πληθυσμού, δεν τους απασχολεί ως κοινωνική απειλή… Αντίθετα, μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά καταστρέφουν το περιβάλλον (CNBC: https://tinyurl.com/2rawwxpk).

Κι αν μάλιστα έχεις ως πρωθυπουργό έναν αρνητή των απλών μαθηματικών που χαρακτηρίζει το δημογραφικό ως “απόψεις ακραίων”, τι να περιμένεις (twitter: https://tinyurl.com/ynpn9uyf); Κατάντια…
Και ενώ θα βρείτε πληθώρα άρθρων και απόψεων που υμνούν τη “λογική” των a la carte δικαιωμάτων, θα δυσκολευτείτε πολύ να βρείτε ένα άρθρο που να λέει το προφανές: ότι δηλαδή όσο αποτελεί δικαίωμα η προσωπική απόφαση για οποιαδήποτε ιατρική παρέμβαση μέσω ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ και ΕΝΗΜΕΡΗΣ συναίνεσης, άλλο τόσο αποτελεί δικαίωμα η προσωπική απόφαση για την άμβλωση, που θα πρέπει βέβαια να προϋποθέτει και ενημέρωση-εκπαίδευση ότι η άμβλωση δεν αποτελεί ενδεδειγμένη μέθοδος αντισύλληψης.
Συνάδελφος στο twitter χρησιμοποίησε τη λέξη "ηλίθιοι" για όσους δεν δέχονται το δικαίωμα στην άμβλωση. ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ισχύει και για όσους έλεγαν "εμβολιαστείτε ψέκια" και "η επιστήμη είναι αδιαμφισβήτητη". Δεν χρειάζεται να είσαι ολιστικά ηλίθιος, έστω 1 από τα 2 φτάνει για να λάβεις το "παράσημο" (twitter: https://tinyurl.com/7479s9r5 – ΕΙΚΟΝΑ).
Τις τελευταίες ώρες, μάλιστα, αυξάνεται γεωμετρικά ο αριθμός εκείνων που προσπαθούν να μας αποδείξουν ότι δεν είναι ολιστικά ηλίθιοι, με τελευταίο τον πρωθυπουργό του Καναδά (twitter: https://tinyurl.com/mwnz6eb5) αλλά και τον πρώην Υπουργό κ. Βενιζέλο (twitter: https://tinyurl.com/mtde7k25).

Και ενώ θα δυσκολευτείτε πολύ να βρείτε αναφορά στη λογική, θα βρείτε πολύ εύκολα το νέο σύνθημα περί “ψεκασμένων” και “τραμπικών” που είναι ταυτόχρονα κατά των (υποχρεωτικών) εμβολιασμών και κατά των αμβλώσεων. Πράγματι, αυτό είναι το άλλο άκρο της προαναφερόμενης παραδοξότητας και του παραλογισμού. Αλλά είναι κωμική ειρωνεία να κάνουν χαρακτηρισμούς αυτοί που είναι ΚΑΙ υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών (με φανατισμό μάλιστα, και έντονα κοινωνιοπαθή και τιμωρητική συμπεριφορά) ΚΑΙ υπέρ των αμβλώσεων, χρησιμοποιώντας το δικαίωμα αυτονομίας και αυτοδιάθεσης του σώματος ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ “ΒΟΛΕΥΕΙ” (γιαλαντζί δικαιώματα).
Αλήθεια, οι μη-εμβολιασμένες γυναίκες, έχουν δικαίωμα στην άμβλωση; Τι έχουν να πουν οι “προοδευτικοί” γι’ αυτή τη “δύσκολη περίπτωση”;
Τελικά όλοι αυτοί δεν είναι “ψεκασμένοι”; Στην πραγματικότητα δεν με ενδιαφέρει και δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το συγκεκριμένο όρο, πάντως αναμφίβολα πρόκειται για συμπεριφορές-εκτρώματα και υποκριτές-ανέκδοτα… Οι υπερασπιστές του άθλιου αφηγήματος των υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων και οι χειροκροτητές της παρατεταμένης αναστολής εργασίας των μη-εμβολιασμένων υγειονομικών έχουν απολέσει κάθε ηθική νομιμοποίηση να παριστάνουν τους υπερασπιστές δικαιωμάτων. Αξίζουν μόνο να τους αγνοούμε και να τους απαξιώνουμε στη συνείδησή μας…
Αν δεν συνειδητοποιήσουμε πως δεν υπάρχουν a la carte δικαιώματα και a la carte ηθική, δεν θα καταφέρουμε να αντιληφθούμε την κατάπτωση των αξιών μέσω της σημερινής πολιτικορθότητας των ανύπαρκτων πολιτικών, ψευτο-προοδευτικών, ψευτο-αριστερών, ψευτο-δικαιωματιστών, ψευτο-διανοούμενων και ψευτο-ηθικολόγων που κυριαρχούν στο δημόσιο λόγο. Ούτε θα μπορέσουμε να αντιληφθούμε την εκτροπή του δυτικού πολιτισμού (όπως έγραφα πριν από ένα χρόνο στο The Press Project: https://thepressproject.gr/emvolia-koryfaia-kataktisi.../) που βασίστηκε στην ελευθερία του ατόμου και στο σεβασμό της μοναδικότητας της κάθε προσωπικότητας.
Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά σε ζητήματα ηθικής και αρχών είναι η κλασσική πρακτική του αυταρχισμού και του απολυταρχισμού.
Μας μετατρέπουν με καταιγιστικούς ρυθμούς σε μια κοινωνία υποκρισίας με χαρακτηριστικά αγέλης (και μάλιστα χωρίς ανοσία), και εμείς απλά παρακολουθούμε… Το θέαμα πλέον είναι θλιβερό και κατάπτυστο…
* Τo Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ΔΕΝ απαγόρευσε τις αμβλώσεις. Γνωμοδότησε ότι η απόφαση για τις αμβλώσεις δεν αποτελεί συνταγματικό θέμα. Έτσι η νομοθετική εξουσία της κάθε πολιτείας έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ελεύθερα για το θέμα, χωρίς να τίθεται ζήτημα συνταγματικότητας. Δυστυχώς φαίνεται πως αρκετές πολιτείες ίσως να προχωρήσουν σε ποινικοποίηση της άμβλωσης, χωρίς εξαιρέσεις ή χρονικούς περιορισμούς (από τη σύλληψη). Πέρα από το ζήτημα της αυτονομίας και της αυτοδιάθεσης του σώματος, αυτό είναι βέβαιο πως θα οδηγήσει σε όργιο παρανομίας και κίνδυνο υγείας για τις γυναίκες που θα προχωρήσουν έτσι κι αλλιώς σε άμβλωση, και θα αναγκαστούν να το κάνουν “στο σκοτάδι”… Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να έχουμε ανασφαλείς αμβλώσεις αντί για ασφαλείς αμβλώσεις...