Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Ξεσπά ο γιος του Έλληνα πολίτη, Συριακής καταγωγής, που φυλακίστηκε στην Τουρκία: «Ήταν απαγωγή - Ο πατέρας μου δεν έχει καμία σχέση με κατασκοπεία»




Ταξίδεψε στην Τουρκία για δουλειά και βρέθηκε ξαφνικά στα κρατητήρια της Άγκυρας με την κατηγορία του κατασκόπου. Ένας Έλληνας πολίτης...  

 
με καταγωγή από τη Συρία, που οι Τούρκοι πέρασαν χειροπέδες με μια προβοκατόρικη ενέργεια και έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα Τουρκικά μέσα.

«Κρατείται για κατασκοπία και εμείς δεν ξέρουμε καν αυτό το πράγμα, δηλαδή ο πατέρας μου δεν έχει καθόλου καμία σχέση με τέτοια», λέει ο γιος μιλώντας στο MEGA.

Ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, έμπορος χαλιών, πριν από 40 μέρες ταξίδεψε στην Τουρκία για να επισκεφθεί με τον συνεργάτη του έκθεση χαλιών για να συνάψει εμπορικές συμφωνίες στην πόλη Γκαζιαντέπ στην Νοτιοανατολική Ανατολία.

Έκτοτε η οικογένειά του αγνοεί τα ίχνη του. Ο γιος του Αμπντούλ, μίλησε στο MEGA και ξετύλιξε το «εξπρές του μεσονυκτίου» του 67χρονου πατέρα του.

«Την Τετάρτη 18 Μαΐου στις εννέα και κάτι τον απήγαγαν. Αστυνομία, ήταν μαζί με το συνέταιρό του. Τους πήραν και τους δύο. Είπαν πως ήταν αστυνομία αλλά ήταν με πολιτικά ρούχα. Τους πήραν από τον δρόμο, περπατούσαν έξω από το ξενοδοχείο και τους πήραν από εκεί» αναφέρει.

Λίγη ώρα αργότερα οι τουρκικές Αρχές αφού έλεγξαν τα έγγραφά τους, άφησαν ελεύθερο τον συνεργάτη του, όχι όμως τον 67χρονο. Ο συνεργάτης του ενημέρωσε την ίδια στιγμή την οικογένεια του Μοχάμεντ Αμπάρα στην Ελλάδα.

– Έχεις επικοινωνήσει από τότε με τον πατέρα σου;

– Καθόλου μα καθόλου. Μιλήσαμε με την αστυνομία εκείνο το βράδυ και την επόμενη μέρα μιλήσαμε και με την πρεσβεία. Στην αρχή μας είπαν ότι δεν ήταν αστυνομία αυτοί που τον πήραν, ήταν απαγωγή και ότι θα μας ζητήσουν λύτρα. Λύτρα δεν μας ζήτησε κανένας.