Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Γρεγολίμανο: Η παραδεισένια παραλία στην Εύβοια με τα τιρκουάζ νερά και την χρυσαφένια αμμουδιά



Μια φυσική αμμόγλωσσα με υπέροχη θέα στο απέραντο γαλάζιο - Δείτε τις φωτογραφίες

Η Εύβοια είναι από εκείνους τους προορισμούς που μπορούν να χαρακτηριστούν ως «παντός καιρού». Σε ιδανική απόσταση από την Αττική διαθέτει γραφικά χωριά που αξίζει σίγουρα κανείς να ανακαλύψει, αλλά και... 


 

παραλίες του ονείρου, που όμοιές τους ούτε στους πιο ξακουστούς και δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως δεν συναντά κανείς. Όσο για την φύση του νησιού;

Τι να πρωτοπεί κανείς για την πλούσια και οργιώδη βλάστηση που πολλές φορές φτάνει μέχρι και τη θάλασσα. Μία από τις περιπτώσεις που αξίζει κανείς να μπει στο αυτοκίνητο και να οδηγήσει μέχρι την Εύβοια (η ακτή συναντάται 128 χλμ. από την Χαλκίδα) είναι και η μαγική παραλία του Γρεγολίμανου, με τα διάφανα, σαν ψεύτικα, νερά και την ψιλή χρυσαφένια αμμουδιά που συναρπάζει.


Γρεγολίμανο: Η παραδεισένια παραλία στην Εύβοια με τιρκουάζ νερά και χρυσαφένια αμμουδιά

Το Γρεγολίμανο συναντάται στη Βόρεια Εύβοια, μετά την Αιδηψό και με κατεύθυνση προς Άγιο Γεώργιο Λιχάδος. Όσοι την έχουν επισκεφτεί ομολογούν ότι πρόκειται για μία από τις πιο εντυπωσιακές ακτές του νησιού, με το όλο σκηνικό στην κυριολεξία να σου παίρνει τα μυαλά.

Μια χρυσαφένια αμμόγλωσσα που λαμπιρίζει, «σκίζει» τα γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσας, δημιουργώντας εξωτικές εικόνες που παραπέμπουν σε μέρη μακρινά. Το όλο ονειρικό σκηνικό ολοκληρώνεται με τα αμέτρητα και φουντωτά καταπράσινα πεύκα που αγγίζουν, σχεδόν, τη θάλασσα. Μια εικόνα που σίγουρα θα μπορούσε πολύ εύκολα να αντικρίσει κανείς σε κάποιον εξωτικό προορισμό. Και για να ευλογήσουμε λίγο και τα γένια μας ως Έλληνες, ίσως και καλύτερη από οποιοδήποτε εξωτικό προορισμό.

Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ αποτελεί τμήμα διεθνούς αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων. Είναι ανοιχτή για όλους, ωστόσο, ενώ υπάρχουν και πιο απομονωμένα σημεία για να κολυμπήσει κανείς με την ησυχία του. Αν και το ταξίδι από την Αττική διαρκεί περίπου 3 ώρες, αξίζει κανείς να το κάνει για ένα διήμερο και να αφεθεί στο ονειρικό αυτό σκηνικό που σίγουρα θα του πάρει τα μυαλά. 




newsbeast.gr