Αν νομίζετε ότι η πίτσα είναι junk food, κάνετε λάθος… τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη
Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου
Μία από τις μεγάλες διατροφικές τάσεις είναι...
Μία από τις μεγάλες διατροφικές τάσεις είναι...
τα πρωτεϊνικά σκευάσματα, αλλά και οι συνταγές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Η συγκεκριμένη συνταγή έχει πραγματικά αφθονία πρωτεϊνών, μιας και οι πρώτες ύλες που την απαρτίζουν έχουν μεγάλα ποσοστά πρωτεΐνης και ασβεστίου, ενώ ο συνδυασμός με φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία λαχανικών και βρώμης καθιστά την πρωτεΐνη ακόμη πιο απορροφήσιμη.
- 45 γρ. αλεύρι βρώμης
- 1 κεσεδάκι τυρί cottage
- 1 κούπα φρεσκοκομμένα λαχανικά της επιλογής σας
- 60-70 γρ. τυρί με λίγα λιπαρά, τριμμένο
- 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας για άλειμμα
- φύλλα φρέσκου βασιλικού (για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο μπλέντερ ρίχνουμε το αλεύρι βρώμης, τα ασπράδια και το τυρί cottage, και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βήμα 2: Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και του δίνουμε στρογγυλό σχήμα με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
- Βήμα 3: Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε τη ζύμη στους 160-170°C, στον αέρα για 20-25 λεπτά.
- Βήμα 4: Στη συνέχεια, αναποδογυρίζουμε τη ζύμη, βάζουμε πάνω τη σάλτσα ντομάτας, τα λαχανικά και το τριμμένο τυρί, και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Βήμα 5: Κατά το σερβίρισμα, προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 290 kcal
- Υδατάνθρακες: 10,3 γρ.
- Πρωτεΐνη: 29,7 γρ.
- Λιπαρά: 5,7 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0,7 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI