Σε πολύ σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο...
«Γεννηματάς» ένας 22χρονος, ο οποίος επιχείρησε να καταπιεί ολόκληρο ένα μπέργκερ χωρίς να το μασήσει, συμμετέχοντας σε επικίνδυνο διαδικτυακό challenge που κυκλοφορεί στα social media.
Το περιστατικό στο Κορωπί
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός βρισκόταν με φίλους του στο Κορωπί όταν αποφάσισαν να βάλουν στοίχημα με αυτό το «παιχνίδι». Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας, το μπέργκερ έφραξε τους αεραγωγούς του, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.
Οι φίλοι του, οι οποίοι δεν γνώριζαν πρώτες βοήθειες, προσπάθησαν να τον βοηθήσουν χωρίς επιτυχία. Μέχρι να φτάσει το ΕΚΑΒ, ο 22χρονος είχε ήδη υποστεί σοβαρή ασφυξία. Οι διασώστες του παρείχαν ΚΑΡΠΑ και κατάφεραν να τον επαναφέρουν, ωστόσο μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο νοσοκομείο.
Οι γιατροί αναφέρουν ότι η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, καθώς έχει υποστεί βλάβες σε ζωτικά όργανα, όπως τον εγκέφαλο και τα νεφρά.
Τι λένε οι γιατροί
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Mega, υπογράμμισε τη σοβαρότητα του περιστατικού:
«Δεν είναι δύσκολο να φράξει ο αεραγωγός. Τέτοια “παιχνίδια” μπορεί να κοστίσουν την ίδια τη ζωή. Ένα παιδί πήγε να διασκεδάσει και τώρα δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή».
Η κ. Παγώνη τόνισε επίσης ότι η γνώση πρώτων βοηθειών είναι κρίσιμη, καθώς σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθεί ζωοσωτήρια μέχρι να φτάσουν οι διασώστες.
Τα επικίνδυνα «challenges» στα social media
Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από επικίνδυνες προκλήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και στοχεύουν κυρίως νέους ανθρώπους, υποσχόμενες «προβολή» ή likes στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ανάλογα challenges έχουν οδηγήσει στο παρελθόν σε σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμη και θανάτους, προκαλώντας ανησυχία σε ειδικούς και αρχές που ζητούν ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με τους κινδύνους.