Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

«Μπλόκο» σε 57 κιλά ηρωίνη

Κυριακή, 01.02.09
Σημαντικό πλήγμα στο εμπόριο ναρκωτικών κατάφερε η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι από υπαλλήλους του Τμήματος Λαθρεμπορίου και Παραποιημένων Εμπορευμάτων του Τελωνείου Κήπων με τη συνδρομή σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών σε Βουλγαρικό ΙΧ μάρκας Mercedes C180 στο οποίο επέβαιναν ένας άνδρας και μια γυναίκα, βρέθηκαν σε ειδικά κατασκευασμένη κρύπτη μεταξύ του πίσω καθίσματος και του πόρτ παγκάζ 100 δέματα των 578 γρ. που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 57,8 κιλών.

Ο οδηγός και η συνεπιβάτης του αυτοκινήτου συνελήφθησαν και διενεργείται συμπληρωματική εκτεταμένη έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί εάν οι συλληφθέντες είναι μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Με αφορμή τη σημαντική αυτή επιτυχία στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών του Τελωνείου Κήπων, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας επικοινώνησε και συνεχάρη τον Δ/ντή και τους Τελωνειακούς Υπαλλήλους και δήλωσε: «Η συμβολή των Τελωνειακών Υπαλλήλων στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών είναι καθοριστική. Οι γνώσεις, η εμπειρία και οι αρμοδιότητες που έχουν, τους καθιστούν απαραίτητους στη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Τα δικά μας τελωνεία φυλάσσουν όχι μόνο τα ελληνικά σύνορα, αλλά και τα ευρωπαϊκά».



ΑΠΕ - ΜΠΕ