Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

πολιτικά παραλειπόμενα της Πιερίας

Αλλαγή πολιτικού σκηνικού και μάλιστα με ραγδαίους και ανεξέλεγκτους ρυθμούς και με την είσοδο νέων παικτών στον πολιτικό στίβο, πράγμα που καθιστά απρόβλεπτες τις εξελίξεις και ακυρώνει τους μέχρι τώρα υπολογισμούς κάποιων που ήθελαν αφελώς να πιστεύουν ότι είχαν μια κάποια κυριαρχία επί της υφιστάμενης καταστάσεως.
Κατά πάσα πιθανότητα οι έδρες θα κατανεμηθούν σε 2 "πράσινους" και σε 2 "γαλάζιους" βουλευτές. Μικρότερη, αλλά όχι ανέφικτη, πιθανότητα υπάρχει το αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο 2-1-1, χωρίς ωστόσο να προεξοφλείται σε ποιο μικρότερο κόμμα θα στείλει την έδρα η "ρουλέτα" της κάλπης.
ΓΑΛΑΖΙΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ
Οι γαλάζιοι αυτοί τη στιγμή διατελούν σε αναμονή, αλλά οι εξελίξεις τρέχουν και δεν περιμένουν το πότε θα αποφασίσει να κάνει την κίνηση ο τάδε πολιτευτής ή βουλευτής και ξαφνικά εισβάλουν ορμητικά νέοι και δυναμικοί διεκδικητές που απειλούν να σαρώσουν τα ως τώρα κεκτημένα, αλλά ευκόλως μπορούν να ανατραπούν, από τη δυναμική που έρχεται να καλύψει το κενό που υφίσταται.
Οι τρεις νυν βουλευτές θα πρέπει να ανησυχούν. Ο πρώτος έχει σοβαρές διαρροές, μετά και από την αποπομπή του, όμως παραμένει φυσικά ακόμη δυνατός, αλλά κινδυνεύει από εδώ και πέρα.

Ο δεύτερος έχει υποστεί και αυτός σημαντική φθορά και το πολιτικό του μέλλον διαγράφεται αβέβαιο, γιατί η βοήθεια που είχε λάβει από τη δεύτερη ψήφο στις προηγούμενες εκλογές τώρα φαντάζει πολύ ανίσχυρη και δεν φαίνεται πως θα επαναληφθεί. Στην μονοσταυρία δεν είναι και τόσο δυνατός. Ο τρίτος έχει μεν τάσεις σταθεροποίησης, αλλά οι εκλογές που έρχονται θα είναι πολύ ανταγωνιστικές για αυτόν.
Από τον Νότο του νομού ξεπετάγεται η απειλή και τα μηνύματα που έρχονται είναι λίαν ικανοποιητικά για την έκπληξη. Διαθέτει πυρήνες σε όλη την Πιερία και ο ίδιος χαρίσματα που μπορούν να κάνουν την διαφορά.
ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ
Εκεί τα πράγματα θα γίνουν σε λίγο πολύ ανταγωνιστικά και θα ανατρέψουν με σφοδρότητα ότι έως τώρα είχε οικοδομηθεί από τους κυρίαρχους παίκτες.
Ο ερχόμενος από Αθήνα θα φέρει αλλαγές δυσάρεστες για τους νυν. Η κυρία που
θα περιληφθεί στη λίστα θα κόψει πολλούς ψήφους από όλους. Ο γιατρός είναι δυνατός κι αυτός και θα αδυνατίσει τους νυν και κυρίως τον πρώτο που δεν πρόκειται να δει τα περασμένα μεγαλεία.