Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ



Σύσκεψη σήμερα στο επιμελητήριο Πιερίας για το θέμα των Διοδίων του Αιγινίου. Το θέμα της αντίθεσης για την προοπτική κατασκευής Εμπορικού Κέντρου στην Κατερίνη αναβλήθηκε για την επόμενη σύσκεψη.
Στη σύσκεψη παρέστησαν και οι βουλευτές Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος παρέμεινε έως το τέλος της διαδικασίας, και ο Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος σε κάποια φάση αποχώρησε. Παρόντες επίσης ήταν αρκετοί δήμαρχοι, όπως ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, Αιγινίου Βασίλης Κοντός, Κολινδρού Θωμάς Σολοποτιάς και Κορινού Νίκος Αβραμίδης.
Η διαδικασία είχε και εντάσεις, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλία Χατζηχριστοδούλου να κρατηθεί κάποιος έλεγχος στην όλη διαδικασία, η οποία αρκετές φορές ξέφυγε προς ανεπιθύμητες κατευθύνσεις, αφού ανεξέλεγκτα ο καθένας έπαιρνε τον λόγο, χωρίς την απαιτουμένη σειρά.
Ο πρώην δήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου κ Βράνος τα έβαλε με τους πολιτικούς της Πιερίας και τόνισε πως πρέπει να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι επί του συγκεκριμένου θέματος, και με τη χαρακτηριστική φράση "persona non grata" είπε λατινιστί για τα πολιτικά πρόσωπα του Νομού.
Το συμπέρασμα ήταν ότι δεν μπορεί να αποτραπεί η κατασκευή των διοδίων στο Αιγίνιο, αλλά θα πρέπει να εστιασθεί ο "αγώνας", ώστε να μην πληρώνουν οι κάτοικοι της περιοχής στα διόδια του Αιγινίου.
Μια τρύπα στο νερό, δηλαδή.