Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Ποιος θέλει εκλογές; (Quiz για δυνατούς παίκτες)

By Factorx | February 3, 2009


______________________________________________________________________________________________
Ο Γιώργος Παπανδρέου ετοιμάζεται να δώσει συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης την Πέμπτη, ενώ στο ΠΑΣΟΚ έχει κηρυχθεί συναγερμός για εκλογική αναμέτρηση ακόμα και μέσα στον Μάρτιο (22 και 29/3 είναι οι ημερομηνίες που ακούγονται).

Με την λήξη των μπλόκων των αγροτών, που άρχισαν αμέσως μετά τον ανασχηματισμό, οι αγρότες από την Κρήτη θυμούνται ότι έχουν κι αυτοί αιτήματα και κατεβαίνουν με τρακτέρ από την Κρήτη στην Αθήνα.

Την ίδια στιγμή:

Η ΑΔΕΔΥ (οι δημόσιοι υπάλληλοι δηλαδή, επειδή στον ιδιωτικό τομέα τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα με την κρίση) αποφασίζει να απεργήσει στις 25 Φεβρουαρίου.

Γίνεται νέο τρομοκρατικό κτύπημα στον Κορυδαλλό.

Ο βουλευτής Λέσβου και αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας των «151» Γιάννης Γιαννέλλης προειδοποιεί με επιστολή του το Μαξίμου ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης εάν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην ίδρυση Εφετείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη.

Στη ΝΔ «σκοτώνονται» πάλι με αφορμές αυτή την φορά τις κόντρες για τους αγρότες, τους διορισμούς των νέων γενικών γραμματέων και τους εκβιασμούς πρώην υπουργών στη ΝΔ.

Παίρνει σοβαρές διαστάσεις η κόντρα ανάμεσα στην οικογένεια Μητσοτάκη και τον Μίνωα Κυριακού του ΑΝΤ1, επειδή ο σύζυγος της κυρίας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος φιλοδοξεί να διαδεχτεί τον κ. Κυριακού στην προεδρία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Τα ΜΜΕ βοούν για υπαγωγή σε κοινοτική επιτήρηση, πτώχευση του Δημοσίου κλπ

Εκτός από την πρόταση του για αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κ. Παυλόπουλος βάζει το υπουργείο Εσωτερικών σε εκλογική ετοιμότητα δια παν ενδεχόμενο.

Υπάρχει όμως ένα βασικό αξίωμα στην πολιτική: Δεν κάνει κανείς εκλογές για να τις χάσει - τις κάνει είτε για να τις κερδίσει, είτε όταν εξαναγκάζεται.

Ποιος λοιπόν επιδιώκει αυτή την στιγμή εκλογές και μετά βεβαιότητας ακυβερνησία, αφού η αυτοδυναμία φαίνεται απίθανη με αυτόν τουλάχιστον τον εκλογικό νόμο;

1. Το ΠΑΣΟΚ επειδή θεωρεί ότι είναι έτοιμο να κυβερνήσει;

2. Η Ντόρα που δεν μπορεί να περιμένει άλλο για να γίνει πρωθυπουργός;

3. Ο … «κοινωνικός αυτοματισμός» απέναντι στην κρίση;

4. Οι διαπλεκόμενοι που λόγω της ανεπάρκειας του πολιτικού προσωπικού βρήκαν ευκαιρία να το υποτάξουν πλήρως;

5. Ο Καραμανλής για να κρατάει την βάση συσπειρωμένη και τους βουλευτές «δεμένους» επειδή αν γίνουν τώρα εκλογές οι μισοί θα πάνε σπίτι τους;

www.antinews.gr