Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

vendetablog@hotmail.com

3 Φεβ 2009

Ήθελαν νεκρούς οι τρομοκράτες στο Α.Τ Κορυδαλλού.


Επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού με πυροβολισμούς και χειροβομβίδα έκαναν άγνωστοι τη νύχτα, αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς.
Η επίθεση των ενόπλων, οι οποίοι γάζωσαν το Τμήμα με περίπου 15 σφαίρες, έγινε στις 04.15 στη διασταύρωση των οδών Φιλικής Εταιρείας και Θερμοπυλών, στον Κορυδαλλό, όπου στεγάζεται το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Ωστόσο, έπρεπε να περάσει περίπου μια ώρα για να υπάρξει ενημέρωση από την Αστυνομία.
Απ’ ότι δείχνει ο τρόπος εκδήλωσής της αλλά και οι πληροφορίες από την Αστυνομία οι άγνωστοι επεδίωκαν...........
να προκαλέσουν θύματα.
Από θαύμα σώθηκε ο φρουρός του Τμήματος αφού πρόλαβε να σκύψει όταν εκδηλώθηκε η επίθεση και οι σφαίρες που είχαν ως στόχο τον ίδιο πέρασαν πάνω από το κεφάλι του και σφηνώθηκαν στο κουβούκλιο και τον τοίχο του Α.Τ.
Τυχεροί στάθηκαν, και οι δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν στο Τμήμα αφού η χειροβομβίδα την οποία πέταξαν οι δράστες δεν εξερράγη.
Περίπου μία ώρα μετά την επιδρομή στον Κορυδαλλό, άγνωστος τηλεφώνησε στο κέντρο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και είπε: «Λοιπόν άκου, την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Α.Τ. Κορυδαλλού αναλαμβάνει ο Επαναστατικός Αγώνας.
Την επίθεση, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, πραγματοποίησαν 4 ή 5 άτομα που φορούσαν κράνη.
Ήταν πεζοί όταν πέρασαν μπροστά από το ΑΤ. Άρχισαν να πυροβολούν κατά της σκοπιάς που βρίσκεται έξω από το κτίριο αλλά και κατά του Τμήματος.
Εκείνη τη στιγμή είχαν υπηρεσία τρεις αστυνομικοί. Δύο βρίσκονταν στα γραφεία και ένας στη σκοπιά.
Οι ένοπλοι στην προσπάθειά τους να διαφύγουν χωρίς να αφήσουν περιθώρια αντίδρασης στους αστυνομικούς πέταξαν τη χειροβομβίδα σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων από τη σκοπιά, ανάμεσα στο κουβούκλιο και την είσοδο του ΑΤ.
Είναι άγνωστος, μέχρι αυτή τη στιγμή, ο τρόπος με τον οποίο διέφυγαν. Πιθανολογείται ότι σε μικρή απόσταση από το Τμήμα θα πρέπει να τους περίμεναν συνεργοί τους με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτες.