Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Τι λε ρε παιδί μου... Έγιναν "επεισόδια" και δεν το "πήραμε" είδηση;

Με έκπληξη διαβάζουμε σε τοπική εφημερίδα και ακούμε τα ίδια από τοπικά ραδιόφωνα ότι έγιναν λέει επεισόδια χτες στην παρέλαση της Κατερίνης... Τι λε ρε παιδί μου, χάσαμε τέτοιο μέγα θέαμα; Τι άλλο έχουμε να ακούσουμε και να δούμε με όλες αυτές τις "μεγάλες" ειδήσεις που μας ξεφουρνίζουν...
Δηλαδή επειδή σήκωσαν δυο - τρεις κουκουέδες ένα πανό και κανά δυο συνασπιστές άλλο ένα παρακάτω την ημέρα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, έγιναν επεισόδια; Και τι δουλειά είχαν αυτοί να κουβαληθούν στην παρέλαση; Άμα θέλουν να σηκώνουν πανό, ας το κάνουν στις κομματικές τους συγκεντρώσεις. Στην παρέλαση ο κόσμος δεν κατέβηκε, για να να δει τα κουρελόπανά τους.
Ή μήπως λέτε να μην τα είδαμε εμείς τα πανό που διάλεξαν την μέρα της παρέλασης για να κάνουν το "κομμάτι" τους οι "επαναστάτες" του γλυκού νερού και εκ του ασφαλούς να "κραυγάζουν" οι μεν για τα διόδια και οι δε για τον πόλεμο πριν δέκα χρόνια στη Σερβία. Σιγά μην τους βγάζαμε και φωτογραφία για να προβάλλουμε τα ρεζιλίκια τους.
Ο λαός μας πάει κάθε χρόνο στις επετειακές παρελάσεις για να τιμήσει τους πραγματικούς επαναστάτες που έδιωξαν από την Ελλάδα τον Τούρκο κατακτητή και να χειροκροτήσουμε την παρελαύνουσα νεολαία μας και καλά θα κάνουν μερικοί, ευτυχώς ελάχιστοι, αυτά τα "καμώματα" να διαλέξουν άλλη μέρα να τα κάνουν.
"ΛΕΥΤΕΡΙΑ"