Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Κάτοικοι κέντρου Κατερίνης : "Να γίνει πεζόδρομος η Οδός Ιωαννίνων"




Οδός Ιωαννίνων, ένας δρόμος μικρού μήκους με στενότατες "λουρίδες" πεζοδρομίου στην καρδιά της Κατερίνης που προκαλεί εδώ και χρόνια την αντίδραση των περιοίκων, διότι λόγω της ανυπαρξίας πεζοδρομίων, οι πολυπληθείς διαβάτες αναγκάζονται να περπατούν μέσα στο δρόμο και κινδυνεύουν να παρασυρθούν από τα αυτοκίνητα.
Ας σημειωθεί ότι έχουν σημειωθεί σε αυτόν τον δρόμο αρκετά τροχαία με θύματα πεζούς.
Το μεγάλο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν οι μανάδες με τα μωρά στο καροτσάκι, καθώς και οι ανάπηροι, αφού δεν υπάρχουν σχεδόν πεζοδρόμια για να διέλθουν Στην μια "στενή λουρίδα" μάλιστα του ενός πεζοδρομίου, κάποιοι τοποθετούν εκεί τους τεράστιους κάδους απορριμάτων, καθιστώντας την εντελώς απροσπέλαστη για τους πεζούς.
Ο κεντρικότατος πολυσύχναστος αυτός δρόμος, από τον οποίο διέρχονται καθημερινά πολλοί πολίτες, αφού εκεί βρίσκεται ο ΟΤΕ, ένα Ιατρικό Κέντρο, παραδίπλα ακριβώς είναι δύο δημοτικά σχολεία και ο Ιερός Ναός της Θείας Αναλήψεως.
Πάγιο χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής είναι αυτός ο πολυσύχναστος δρομάκος να μετατραπεί σε πεζόδρομο, κάτι που αποτελεί την μοναδική λύση αυτή τη στιγμή, για να σταματήσει η ταλαιπωρία και ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι πεζοί από το ενδεχόμενο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος.