Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Διαμαρτύρονται οι πολύτεκνοι Πιερίας για τη νέα διοίκηση




Διαμαρτύρονται οι πολύτεκνοι της Πιερίας, γιατί με την νέα διοίκηση δεν έχουν πάρει διάφορα προϊόντα που συνήθως λάμβαναν κάθε χρόνο με την προηγούμενη διοίκηση με Πρόεδρο τον Παναγιώτη Λαλόπουλο. Μετά από αυτές τις διαμαρτυρίες συναντήσαμε τυχαίως τον κ. Λαλόπουλο και τον ρωτήσαμε σχετικά με το προκύψαν θέμα, ο οποίος και μας απάντησε τα εξής : "
Πράγματι έχουν σταματήσει να δίνουν και λάδια και πορτοκάλια για τους πολύτεκνους. Είναι μία δουλειά που θέλει αγώνα, για να πάρεις όλα αυτά τα προϊόντα. Έπρεπε να πηγαίνουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να μιλήσουν με την ΔΕΠΑΝΟΜ, να μιλήσουν με τους αρμοδίους και μια έχουμε και τον υφυπουργό τον Κιλτίδη σίγουρα θα παίρναμε όλα αυτά τα πράγματα. Δεν ξέρω, γιατί δεν κινήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο
Α.Λ : Σε σταματάνε οι πολύτεκνοι στο δρόμο και διαμαρτύρονται κ. Λαλόπουλε;
Π.Λ : Όλοι, με βρίσκουν στο δρόμο και μου λένε Πρόεδρε τι γίνεται με αυτή την κατάσταση; Τους λέω, ρε παιδιά το Πρόεδρε το αποφασίσατε εσείς. Δεν είμαι πλέον Πρόεδρος. Σας χάρηκα που σας υπηρέτησα 18 χρόνια, έκανα αυτά που έπρεπε να κάνω, αλλά από εδώ και πέρα δεν είμαι Πρόεδρος.
Α.Λ : Εσύ τους έδινες προϊόντα;
Π.Λ : Βεβαίως. Νταλίκες ολόκληρες έπαιρναν οι πολύτεκνοι, 200 - 300 τόνους κάθε χρόνο και τώρα δεν τους έδωσαν τίποτα.
Α.Λ : Και τώρα τι θα γίνει;
Π.Λ : Δεν ξέρω πως σκέφτονται αυτοί που ανέλαβαν. Και όμως πρέπει να καθίσει κάτω το νέο διοικητικό συμβούλιο να δει τον ρόλο που πρέπει να αναλάβει, να δώσει τις ανάλογες αρμοδιότητες στον καθένα και όχι έγινα σύμβουλος και πέρα βρέχει. Και επειδή έγινες σύμβουλος; Τι τρέχει; Ποιος είναι αυτός που θα τρέξει να φέρει τα κατάλληλα αποτελέσματα; Εγώ τους έκανα μια πρόταση και έχω έτοιμη την μελέτη. Ο Χιονίδης θα μας δώσει ένα οικόπεδο, για να κάνουμε ένα παιδικό σταθμό της πολύτεκνης οικογένειας. Θα βάζαμε και ένα κεφάλαιο 30 χιλιάδες ευρώ από αυτά που είχαμε στο ταμείο, θα ξεκινούσαμε και από κει και πέρα εγώ χρήματα θα έβρισκα. Λυπούμαι πολύ, αλλά δεν πάει καλά η κατάσταση.
Α.Λ