Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Προβληματισμός


Μετά από τρεις μήνες λειτουργίας του blog, επιβεβαίωσα κάποιες αρχικές μου επιφυλάξεις αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των blogs στο Internet, και το επίπεδο ...

ενημέρωσης που προσφέρουν.
Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τα blogs προσφέρουν ενημέρωση, καθώς δίνουν τη δυνατότητα να ακουστούν οι πολλοί, αυτοί που δεν έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους με άλλο τρόπο.
Σε πολλές περιπτώσεις βέβαια, η ενημέρωση που προσφέρουν είναι κατευθυνόμενη, ανάλογα με τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούν οι bloggers. Όχι όλοι, αλλά πολλοί εξ αυτών.
Το παρήγορο είναι, ότι υπάρχουν blogs που δεν κάνουν προσωπική πολιτική, αλλά δίνουν βήμα έκφρασης σε όλες τις απόψεις. Δεν είναι πολλά αυτά τα blogs, αλλά τουλάχιστον υπάρχουν. Κάποια στιγμή θα μιλήσουμε με ονόματα και γεγονότα.
Αναφορικά με την politikiprotasi, έχω να επισημάνω τα εξής:
Στις περισσότερες των περιπτώσεων, αναρτήσεις που στέλνονταν σε άλλα blog, αν έβαλαν εναντίον κάποιου κόμματος εμφανίζονταν τελικά, κυρίως στα blog που υποστηρίζουν το αντίθετο κόμμα.
Προβληματίστηκα όμως ιδιαίτερα με τρεις αναρτήσεις. Αυτή που αφορούσε στις "Αντιδημοσκοπήσεις", αυτή που αναφερότανε στην "Πρόσκληση - Πρόκληση" και αυτή που αναφερότανε "στις εξαρτήσεις από τα διάφορα συμφέροντα". Οι παραπάνω αναρτήσεις, σχεδόν εξαφανίστηκαν από τον χώρο των blogs πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων.
Φαίνεται ότι όταν μας ακουμπάει κάτι και είναι δυσάρεστο τότε το προσπερνάμε και το αγνοούμε.
Η politikiprotasi όπως από την αρχή έχω πει ΔΕ δημοσιοποιεί αναρτήσεις που εμφανώς κάνουν πολιτική προπαγάνδα υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος, καθώς τα κόμματα έχουν τρόπους έκφρασης και ΔΕ χρειάζεται να ενισχύω να φερέφωνά τους και επίσης ΔΕ δημοσιοποιεί αναρτήσεις που έχουν παίξει στα μεγάλα blog και άρα είναι ήδη γνωστές και χιλιοειπωμένες.
Πιθανών δε πράττω σωστά, αλλά εδώ δε μιλάμε για συντακτικές ομάδες κλπ, αλλά για μια προσωπική προσπάθεια για αντικειμενική και χωρίς παρωπίδες παρουσίαση της πραγματικότητας. Με κριτική διάθεση αλλά κυρίως με δημιουργικές προτάσεις.

Ευχαριστώ όλους τους φίλους bloggers που υποστήριξαν αυτή την προσπάθεια και συνεχίζουν να δίνουν βήμα ελεύθερης έκφρασης.


Share on: facebook