Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Τροχαία για κλάματα;

http://pf.pstatic.gr/Pathfinder/News/articles/97/7852997.jpgΔιαβάζω το blog σας συχνά και το βρίσκω πολύ χρήσιμο και ενημερωμένο. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να αναρτήσετε την παρακάτω δημοσίευση.

Τροχαία για κλάματα;

Είμαι δημότης Κατερίνης και συχνά κυκλοφορώ με το αυτοκίνητο μου στη γύρω περιοχή. Γενικά, είμαι πλήρως ευχαριστημένος με την τροχαία και θεωρώ ότι κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά. Παρόλα αυτά θα ήθελα να αναφέρω 2 περιστατικά στα οποία υπήρξα μάρτυρας αυτές τις μέρες.
Αρχικά, το βράδυ της 2ας Ιουλίου και ώρα περίπου 22.30, βρισκόμουν στην περιοχή της Εδέμ, στην Κατερινόσκαλα. Εκεί, ένα αυτοκίνητο μάρκας Mazda RX8 ξεκίνησε "επίδειξη ικανοτήτων" με άκρως επικίνδυνους ελιγμούς. Έκανε περιστροφές γύρω από τον άξονά του για ώρα και έπειτα με ιλιγγιώδη ταχύτητα (πάνω από 100Km/h) προσπαθούσε με απότομες μετακινήσεις του τιμονιού να κάνει "πατιλίκια". Την ώρα εκείνη βρισκόνταν και πεζοί στο χώρο, οι οποίοι τρομοκρατήθηκαν. Η τροχαία βρισκόταν με 2 περιπολικά ακριβώς μπροστά στην Εκκλησία της παραλίας και ρύθμιζε την κίνηση (των τουριστριών ισως)... Τι περιμένουν, να σκοτωθεί κανένας και μετά να στήσουν ραντάρ και σε αυτή την ευθεία; Πότε επιτέλους θα το δουν ότι είναι επικίνδυνο;

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη ξημερώματα της 4ης Ιουλίου και ώρα 00:30 περίπου, στο φανάρι στην εθνική τράπεζα, ίσως στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης. Βρισκόμουν πρώτος και μόνος στο φανάρι και καρτερικά περίμενα ως νομοταγής πολίτης να ανάψει το πράσινο. Ξαφνικά ένα περιπολικό με πινακίδα Ε.Α 18751, πλησίασε από πίσω μου, με 2 αστυνομικούς με το χέρι να κρέμεται και το χαμόγελο ως τα αφτιά. Χωρίς να έχουν αναμμένο φάρο ή σειρήνα, έκαναν έναν πανέμορφο ελιγμό και περνώντας στο αντίθετο ρεύμα με προσπέρασαν εμένα και το φανάρι με κόκκινο.
Πραγματικά λυπάμαι γιατί αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να θυμούνται λίγο παραπάνω ότι η δουλειά τους είναι να διασφαλίζουν την τήρηση του νόμου. Το θεωρώ απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο αυτό που συμβαίνει.
Εγώ παρόλα αυτά θα συνεχίσω να τηρώ το νόμο και σαν κλασικός Έλληνας θα συνεχίζω να ελπίζω ότι όλα αυτά θα αλλάξουν.

Ν.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ