Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Το λαϊκό αισθητήριο αποδείχτηκε αλάνθαστο





Την περιβόητη πορεία την άκουγα μέρες τώρα σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, την διάβαζα στον τύπο, την είδα και σε πανό σε δρόμους και δρομάκια. Η προπαγάνδα ήταν διάχυτη παντού. Τα ΜΜΕ προσφέρονταν με μεγάλη προθυμία στους προπαγανδιστές. Κι όλη αυτή η πλύση εγκεφάλου επί τόσες ημέρες κατάφερε να συγκεντρώσει όχι παραπάνω από εκατό άτομα. Ο λαός αγνόησε το κάλεσμά τους. Το λαϊκό αισθητήριο αποδείχτηκε αλάνθαστο. Ποιος δημοκρατικός και λογικός πολίτης θα έφτιαχνε πορεία ημέρα Κυριακή σε ένα ιστορικό μοναστήρι σαν τον Άγιο Διονύσιο στο Λιτόχωρο, αλλά και σε οποιοδήποτε μοναστήρι, για να συγκρουστεί με το εκκλησίασμα του;
Και εγένετο η πορεία και είδαμε κάποιους από αυτούς που συμμετείχαν και καταλάβαμε πολλά. Και ακολούθησαν και τα πρωτοφανή έκτροπα, για να δούμε στη συνέχεια την παραπληροφόρηση από τα μεγάλα ΜΜΕ των ιδιωτών μεγαλοκαπιταλιστών επιχειρηματιών, άλλα και των κρατικών ΜΜΕ και τότε καταλάβαμε ακόμη περισσότερα. Ότι στο κόλπο για να φύγουν τα 4.500 πράσινα στρέμματα από τη δικαιοδοσία του μοναστηριού βρίσκονται πανίσχυρα οικονομικά συμφέροντα. Η περιοχή αυτή παρέμεινε πράσινη, γιατί δεν πάτησε σε αυτήν επί τόσους αιώνες το "πόδι" κανενός Δημοτικού τοπάρχη, κρατικού και και ιδιωτικού αυθαιρεσία καπιταλιστή. Και εμείς οι κάτοικοι της Πιερίας μετά από αυτά που συνέβησαν την Κυριακή είμαστε πολύ θυμωμένοι και ας το λάβουν υπόψιν αυτό όσοι τοπικοί πολιτικοί βάζουν πλάτη για να πάνε τα 4.500 στρέμματα σε χέρια ιδιωτικά, δημοτικά ή κρατικά και από εκεί στην τσιμεντοποίηση και στο ξεπούλημα.
Ήδη έχουμε σημειώσει στα κατάστιχα μας ορισμένους από δαύτους και να είναι απολύτως σίγουροι ότι θα τους περιποιηθούμε δεόντως στις εκλογές.

Β.Κ
Κατερίνη