Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την σκληρή της αντεργατική πολιτική κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία με την οποία καταργεί την ενιαία λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ) και οδηγεί το 95% των ασφαλισμένων στα ΒΑΕ εκτός της ενιαίας λίστας ΒΑΕ.
Όλες οι δήθεν μεταρρυθμίσεις τους εξαντλούνται πάντα σε βάρος των εργαζομένων.
Προσπαθούν για άλλη μια φορά να μετακυλήσουν και να φορτώσουν όλα τα βάρη της κρίσης που δημιούργησε η ανεύθυνη και αποτυχημένη νεοφιλελεύθερη πολιτική τους στις πλάτες των εργαζομένων.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για αντισυνταγματική αυτή αντεργατική τροπολογία που οδηγεί στην "ύπουλη" ανατροπή των ΒΑΕ, με την οποία θα ζημιωθούν χιλιάδες εργαζόμενοι που δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Οι εργαζόμενοι στα επαγγέλματα που θα βγουν από τη λίστα των ΒΑΕ (πάνω από 100 ειδικότητες σύμφωνα με το πόρισμα της "Επιτροπής Μπεχράκη") θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται έως 250 ευρώ, τις συντάξεις τους να συρρικνώνονται κατά 14% και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να αυξάνονται από πέντε έως επτά χρόνια.
Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως την αντεργατική αυτή τροπολογία Ο αποχαρακτηρισμός και η κατάργηση επαγγελμάτων από τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα αποτελούν για μας τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό μας κίνημα αιτία πολέμου. Εάν η κυβέρνηση επιμείνει στην ψήφιση της τροπολογίας εμείς δεν έχουμε παρά το δρόμο του αγώνα.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΤΣΙΒΟΣ