Σάββατο, 11 Ιουλίου 2009

Κάρολος Παπούλιας απόψε στο παμμακεδονικό συνέδριο στο Λιτόχωρο : "Να εγκαταλείψουν τα Σκόπια την κλοπή της εθνικής κληρονομιάς της Ελλάδας"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μιλώντας απόψε στο 10ο παγκόσμιο συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων στο Λιτόχωρο είπε τα εξής :
"Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι εδώ και σας συγχαίρω για ένα πολύ επιτυχημένο συνέδριο.
Θέλω να ευχαριστήσω εσάς και όλα τα μέλη σας για την δύναμη και την αποφασιστικότητα με την οποία υπερασπίζεστε όχι μόνο το θέμα της Μακεδονίας, αλλά και όλα τα θέματα της Πατρίδας μας.
Οι Απόδημοι Μακεδόνες, αλλά και όλοι οι Απόδημοι Έλληνες έχετε αποδείξει έμπρακτα την πίστη σας στην Ελλάδα και στην δύναμη του Ελληνισμού.
Όλοι μας μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για το μέλλον της πατρίδας μας και για το μέλλον των Βαλκανίων : Ευημερία, ειρήνη, οικονομική ανάπτυξη και συνεργασία στο πλαίσιο της Ενωμένης Ευρώπης.
Ένα όραμα που όλοι οι λαοί της της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μαζί μπορούμε να πραγματοποιήσουμε Ένα όραμα που απαιτεί πίστη, σκληρή δουλειά, πραγματικά φιλικές σχέσεις και σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.
Και σ' αυτό τον κοινό στόχο θέλω να καλέσω την ηγεσία των Σκοπίων να εγκαταλείψει τα αλυτρωτικά της οράματα. Να εγκαταλείψει έμπρακτα την κλοπή της εθνικής κληρονομιάς της Ελλάδας. Να αποδεχθεί αμοιβαία λύση στο θέμα του ονόματος που θα σέβεται την ιστορία. Να επιδείξει επιτέλους την πολιτική βούληση που απαιτείται, να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με το αναγκαίο εποικοδομητικό πνεύμα, χωρίς εθνικιστικές και αναχρονιστικές πρακτικές, προς όφελος της ευημερίας και της προόδου των πολιτών της.
Θα ήθελα ακόμη μία φορά να σας συγχαρώ για την προσφορά σας και να ευχηθώ καλή συνέχεια στους αγώνες σας και πίστη στον κοινό μας στόχο".