Ο εφιάλτης της ΔΕΘ


Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην Κυβέρνηση για την εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Κανείς δε ξεχνάει ότι το Βατερλό της ΝΔ ξεκίνησε μετά από την τραγική περσινή εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου όπως είχε πει ΔΕΝ είδε, ΔΕΝ άκουσε τίποτα για τα σκάνδαλα, αναγκαζόμενος αργότερα και υπό το ...

βάρος των εξελίξεων να τα πάρει όλα άρον άρον πίσω. Από τότε και μέχρι σήμερα λίγα πράγματα άλλαξαν. Οι λεγόμενοι Βατοπεδινοί απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, αλλά αυτοί που έστειλαν τον Καραμανλή να εκτεθεί στη ΔΕΘ παραμένουν μια χαρά στα πόστα τους.

Η πίεση που υπάρχει για να αναστραφεί το δυσμενές κλίμα που υπάρχει για την κυβέρνηση είναι ασφυκτική και δημιουργεί μεγάλο πονοκέφαλο στους επιτελείς της Ρηγίλλης.

Οι άνθρωποι του Καραμανλή γνωρίζουν ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για τον Πρωθυπουργό να αλλάξει την εικόνα της κυβέρνησης και της ΝΔ. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για ατυχείς εμφανίσεις και λάθη.

Η politikiprotasi κάνει την εξής πρόβλεψη:
Η εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θα είναι αποτυχημένη για τους εξής πολύ απλούς λόγους.
1. Το επιτελείο που προετοιμάζει την άνοδο του Πρωθυπουργού στην Έκθεση είναι το ίδιο που τον οδήγησε στην τραγική περσινή εμφάνιση.
2. Ο Πρωθυπουργός όπως έχει αποδειχθεί από τα δεδομένα δεν πήρε χαμπάρι το τι έγινε στις Ευρωεκλογές και έτσι πιστεύω ότι το βασικό στοιχείο της εμφάνισής του θα είναι το "συνεχίζουμε με εντατικότερους ρυθμούς το έργο μας", το οποίο όπως είναι γνωστό αποδοκιμάστηκε από τους ψηφοφόρους.
3. Οι τοπικοί Βουλευτές και Υπουργοί της ΝΔ έχουν αποδειχθεί κατώτεροι των περιστάσεων και οι όποιες προσπάθειές τους (για όσους προσπαθούν) να κινητοποιήσουν τον κόσμο της ΝΔ πέφτουν στο κενό.
4. Τα εσωκομματικά μαχαιρώματα και οι προσωπικές πολιτικές των κοινοβουλευτικών της Θεσσαλονίκης, έχουν προκαλέσει τον κόσμο της ΝΔ και έχουν δημιουργήσει έντονη δυσαρέσκεια.
5. Τα όποια επιτεύγματα της κυβέρνησης που θα επικαλεστεί ο Πρωθυπουργός (μεγάλα έργα, έκτακτη εισφορά των μεγάλων εισοδημάτων, κλπ) δεν μπορούν να αντισταθμίσουν την σκληρή καθημερινότητα της αισχροκέρδειας στα καύσιμα, της αύξησης των τελών κυκλοφορίας κλπ.

Η μόνη περίπτωση για να μην είμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές είναι να γίνει ένα πραγματικό θαύμα και να αντιληφθεί ο Πρωθυπουργός ότι η κατάσταση πρέπει να αλλάξει άμεσα ξεκινώντας πρώτα απ' όλα από το ίδιο του το γραφείο και κατόπιν από το κόμμα, την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό.
Οι αλλαγές οφείλουν να είναι σαρωτικές και πάνω από όλα να δημιουργούν προσδοκίες και ελπίδα. Το υπάρχον σχήμα ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ.

Οι αλλαγές μπορούν να γίνουν.
Το ερώτημα είναι θα τολμήσει ο Πρωθυπουργός;
Αυτή είναι η τελευταία του ευκαιρία.
"Ή αλλάζει ή βουλιάζει" που λέει κι ο Γιώργος.

http://politikiprotasi.blogspot.com