Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Θερμά συγχαρητήρια στον κ. Σουφλιά.



Διπλασιάζονται τα διόδια στον Πυργετό.


Διπλασιάζεται η τιμή των διοδίων στο νέο σταθμό Πυργετού ( σε σχέση με τα Τέμπη), ο οποίος ανοίγει από Δευτέρα μετά το κλείσιμο των αντίστοιχων διοδίων στα Τέμπη, σύμφωνα με ανακοίνωση της παραχωρησιούχου κοινοπραξίας Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΝ Α.Ε.

Έτσι ο κ. Σουφλιάς από τη μια εξασφάλισε την χωρίς διόδια πρόσβαση των κατοίκων της Λάρισας (τόπος καταγωγής του και εν δυνάμει εκλογική του περιφέρεια) στα παράλια του νομού της Λάρισας με την μετάθεση των διοδίων από τα Τέμπη στον Πυργετό. Από την άλλη, αφού πλέον δεν αφορά άμεσα τους εκλογείς του, συνέναισε στο διπλασιασμό του ποσού των διοδίων στα νέα διόδια Πυργετού, αποδεικνύοντας ότι η μειωμένη τιμή στα Τέμπη ήταν λόγω του ειδικού ενδιαφέροντός του για τη Λάρισα και τους κατοίκους του.

Συγχαρητήρια λοιπόν στον κ. Σουφλιά, συγχαρητήρια στην κυβέρνηση της Ν.Δ. που θεωρεί τη χώρα μας τσιφλίκι του και τσιφλίκι της.

Πιο θερμά συγχαρητήρια στους κυβερνητικούς βουλευτές της Πιερίας μας για την ανιδιοτέλειά τους και την υπομονή τους αφού αποδέχονται νέα αύξηση στα όρια του νομού μας. Να θυμίσουμε ότι πρώτα για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Λάρισα με επιστροφή πλήρωνε κάποιος μία φορά στα Τέμπη, μία στη Λεπτοκαρυά και δύο στα Μάλγαρα ενώ τώρα καλείται να πληρώσει δύο φορές στον Πυργετό, δύο φορές στη Λεπτοκαρυά, δύο στα Μάλγαρα και σε λίγο δύο στα νέα διόδια στο Αιγίνιο ενώ παράλληλα υπερδιπλασιάστηκε το ποσό των διοδίων που πλήρωνε σε κάθε σταθμό.

Για να μην μείνουν παραπονεμένοι να δώσουμε συγχαρητήρια και στα γαλάζια στελέχη μας στους ΟΤΑ και στους άλλους Φορείς γιατί τόσο εύκολα καταπίνουν τις αδικίες βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον του κόμματος τους ή του Σουφλιά κατά περίπτωση.

Φυσικά ας μη ξεχάσουμε και το ΠΑΣΟΚ που υποστήριξε κοινοβουλευτικά τόσο τις ΣΔΙΤ όσο και την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης με την εταιρεία Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΝ Α.Ε.

Τελικά η λύση είναι να μετακομίσουμε στη Λάρισα ή να κάνουμε γαμπρό το Σουφλιά στην Πιερία ή έστω επίτιμο δημότη; Περιμένουμε τις προτάσεις σας.


Κορινός 20/8/09 Μάντζιος Αντώνης, οικονομολόγος

μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΝ Πιερίας