Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ



Η ημέρα αυτή, είναι μια ημέρα υπενθύμισης του χρέους μας προς την Τρίτη Ηλικία. Τιμούμε σήμερα την ξεχωριστή προσφορά των ανθρώπων που η κούραση και ο μόχθος των νεανικών τους χρόνων είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζεται η σύγχρονη κοινωνία.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ο Δήμος Κατερίνης θέτει προβληματισμούς, καταγράφει εμπειρίες, προωθεί την ενεργοποίηση των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας και εργάζεται για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Στον προγραμματισμό μας για μια πόλη ανθρωπιάς, ευαισθησίας και προόδου, έχουμε τοποθετήσει ψηλά την σχέση και την συνεργασία μας με τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, τους ανθρώπους που δούλεψαν σκληρά για να προχωρήσει η κοινωνία και η ζωή μας.
Στο πλαίσιο αυτό, λειτουργούν στην Κατερίνη οργανωμένες δομές και προγράμματα που προσφέρουν δημιουργική διέξοδο και επικοινωνία στα άτομα της τρίτης ηλικίας.
Με την ευκαιρία λοιπόν της σημερινής γιορτής, στέλνω προς όλους τους ηλικιωμένους του Δήμου μας έναν εγκάρδιο χαιρετισμό, τους εύχομαι να μείνουν πάντα δημιουργικοί, δραστήριοι και προπάντων υγιείς.