Η ιστορία επαναλαμβάνεται


Τις τελευταίες εβδομάδες γινόμαστε μάρτυρες μιας απέλπιδης προσπάθειας της Κυβέρνησης να αναστρέψει την τραγική εικόνα που παρουσιάζει, προβάλλοντας μεγάλα έργα που ολοκληρώνονται ή σχεδιάζονται για το άμεσο μέλλον.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Η προσπάθεια αυτή θυμίζει ...

τις τελευταίες μέρες της κυβέρνησης Σημίτη, που έκανε αγωνιώδη προσπάθεια να αναστρέψει το βαρύ κλίμα που επικρατούσε με την προβολή μεγάλων πράγματι έργων. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Πανωλεθρία στις βουλευτικές εκλογές.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται ότι δε διδάχθηκε τίποτα από την τραγωδία του Σημίτη. Τα μεγάλα έργα είναι πολύ ωραία, χρήσιμα, ζητούμενα από τους πολίτες αλλά ΔΕ βγάζουν κυβερνήσεις. Η ΝΔ δεν έμαθε ότι για να παραμείνεις στην εξουσία πρέπει να ταΐσεις τον κόσμο που έχει ανοιχτό το στόμα.

Ο Καραμανλής κάνει το λάθος να πιστεύει ότι η ολοκλήρωση της Εγνατίας ή η επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου στην Πελοπόννησο και στη Χαλκιδική που είναι τεράστιας σημασίας έργα θα τον κρατήσουν στην εξουσία. ΚΑΝΕΝΑ μεγάλο έργο δεν είναι ικανό να αντισταθμίσει την καθημερινότητα. Όσα τεράστια έργα και αν γίνουν, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στη συνείδηση των πολιτών που δε βλέπουν να μπαίνουν ευρώ στην τσέπη τους.

Όσες εξαγγελίες κι αν κάνει ο Στυλιανίδης, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Θα χαίρεται την Εγνατία Οδό ως πολιτευτής της Ροδόπης. Οι ψηφοφόροι και ιδιαίτερα της ΝΔ έχουν και μνήμη και κυρίως έχουν κρίση.
Την καθημερινότητα είναι που θα πληρώσει η κυβέρνηση της ΝΔ. Όσο αυτή δεν αλλάζει, το τέλος είναι προδιαγεγραμμένο.

http://politikiprotasi.blogspot.com