Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Σύλληψη αλλοδαπού κατηγορούμενου για πέντε ένοπλες ληστείες


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihv6rUqCpixORi81Hfg2C0myCD_n-6TbvTpqEkTcgWPEC2_g88-7741eNp9NEH50UiPSyrhLnAqw0MSOVToGR-0EfBa_Y6QjJcS4gdrGum3JiOTSI8rCNmfgTTCq4NILFDJFIOc9Wuk6tJ/s320/hiroped.jpg

Την 16:00΄ ώρα της 07-09-2009, στην Πρασινάδα Ημαθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πλατέως ακινητοποιήθηκε για έλεγχο ΙΧΕ αυτοκίνητο και συνελήφθησαν οι δύο (2) επιβαίνοντες αλλοδαποί, επειδή όπως προέκυψε ο 32χρονος αλλοδαπός οδηγός του στερείτο αδείας ικανότητας οδήγησης, ενώ σε έρευνα που έγινε στον συνοδηγό, 29χρονο αλλοδαπό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 0,9 γραμ. ηρωίνης και 14 φυσίγγια διαμετρήματος 7,65mm.

Από την προανάκριση και ενδελεχή έρευνα της υπόθεσης προέκυψε ο 29χρονος αλλοδαπός συνοδηγός αναζητείτο επειδή είχε διαπράξει το τελευταίο τετράμηνο μαζί με ομοεθνή συνεργό του που αναζητείται, πέντε ένοπλες ληστείες στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, δύο εκ των οποίων σε Τράπεζες, μία σε υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μία σε σούπερ μάρκετ και μία σε κατάστημα «ψιλικών», από τις οποίες αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των 34.300€. Στη μία εκ των περιπτώσεων (ληστεία σε ψιλικατζίδικο) πυροβόλησε προκειμένου επιτύχει τη διαφυγή του. Για τις ληστείες είχαν ήδη σχηματισθεί σε βάρος των δύο κατηγορουμένων ποινικές δικογραφίες από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο ανωτέρω 29χρονος το τελευταίο χρονικό διάστημα διέμενε σε κρυψώνα στην εξοχή, στην περιοχή του Δήμου Πλατέως, πλησίον της γέφυρας του Αλιάκμονα, μέχρι να βρει την ευκαιρία και να διαφύγει στη Χώρα του.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας και στη συνέχεια ο κατηγορούμενος για τις ληστείες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.-