Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Μια οφειλόμενη απάντηση στην Βασιλική.


Κριτική ναι. Προσωπική επίθεση όχι.


του οικονομολόγου Αντώνη Μάντζιου


Να τα μας. Επί τέλους διάλογος. Και μας έφυγε ένα βάρος ότι δεν μας διαβάζουν. Διάλογος, σαν προσωπική επίθεση μου μοιάζει, και μάλιστα από φίλη. Τι διάολο, τόσο πολύ συμφέρον από τα προεκλογικά ρουσφέτια μέσω STAGE που τα υποστηρίζουμε τώρα και δημόσια; Η μάλλον δεν τα υποστηρίζουμε δημόσια αλλά με σφοδρότητα κάνουμε προσωπική επίθεση σε όποιον τα καταγγέλλει; Και μιλάμε για ρουσφέτια για τα δικά μας - πολύ δικά μας παιδιά; Τι έγινε πατήσαμε κανένα κάλο;

Τις προσωπικές επιθέσεις τις αντιπαρέρχομαι γιατί ο καθένας μας κουβαλάει τη μικρή του ιστορία, όπως και ο καθένας δίνει από αυτό που έχει. Από την άλλη δόξα τω θεώ είμαστε γνωστοί τοις πάσι. Η προσωπική ζωή όμως του καθενός είναι σεβαστή και δεν την δημοσιοποιούμαι, τονίζουμε κανενός, γιατί φροντίζουμε να μην δίνουμε «τα άγια τοις κυσί». Όμως ισχύει και η Ευαγγελική ρήση «μη κρίνεις ίνα μη κριθείς» φίλη μας Βίκυ.

Όσο για τα υπόλοιπα περί αριστεράς και αριστερών είναι άξιον θαυμασμού πως μέσω Καντ, αποσιωπητικών και παραγράφων μπορεί κάποιος να μην τοποθετείται επί του θέματος που τίθεται ( και εδώ μιλάμε για το προεκλογικό ρουσφέτι της Ν.Δ. σε βάρος της νεολαίας μέσω STAGE).

Αντί λοιπόν της τοποθέτησης ή της κατάθεση άλλη άποψης να επιτίθεται στο γράφοντα, να ανακαλύπτει ότι η Αριστερά είναι συμπληρωματική αφού δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνη της ( ας είναι καλά το καλπονοθευτικό σύστημα που δίνει πλειοψηφία με το 38% που κυβερνούν άλλοι ), ότι οι Αριστεροί είναι βολεμένοι Δημόσιοι Υπάλληλοι, λες και θα έπρεπε να πουλήσουμε την ιδεολογία μας επειδή εργαζόμαστε στο δημόσιο ( προσωπικά με γραπτό διαγωνισμό πτυχιούχων το 1983) , ή σε άλλη περίπτωση να μείνουμε πένητες, αποτυχημένοι, και απόβλητοι από την κοινωνία για να αρέσουμε στους αντιπάλους μας.

Όσο για τα θέματα που θα ασχολούμαστε είτε προσωπικά είτε ως Αριστερά άφησέ να το επιλέξουμε εμείς φίλη Βίκυ αν θα είναι η δημοκρατία, το περιβάλλον, η ανεργία κλπ. σε μια στοιχειώδη προσήλωσή σας στο Σύνταγμα, όμως πάντα η Αριστερά από τη Γαλλική Επανάσταση υποστηρίζει τους αδικημένους και τους καταφρονεμένους της ζωής.

Γνωρίζαμε και γνωρίζουμε ότι αυτή μας η πολιτική ενοχλεί και πολλές φόρες βλάπτει τα μεγάλα συμφέροντα, τώρα αν βλάπτει και μικρά ή καθόλου συμφέροντα μάλλον θα πρόκειται για παράπλευρες απώλειες. Συγχωρέστε μας.

Τώρα πως βγήκε το συμπέρασμα ότι υποστηρίζουμε να υπάρχουν 2 κάστες ανθρώπων ....οι βολεμένοι και αυτοί που πληρώνουν τους βολεμένους !!! ε αυτό δεν τα καταλάβαμε. Μάλλον θα διαβάστηκε ανάποδα το άρθρο μας!.

Τέλος θα συμμετέχουμε σε συζήτηση μόνο με ανταλλαγή επιχειρημάτων-