Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΘΕΜΑ : ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ « ΚΑΚΟΣΚΑΛΑ » ΚΑΡΥΑΣ ΟΛΥΜΠΟΥ


Αξιότιμοι Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για την άμεση επέμβαση σας στην πυρκαγιά που ξέσπασε στις 23-8-2009 και η οποία χάρη στην άμεση επέμβαση τόσο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ελασσόνας όσο και των εθελοντών πυροσβεστών των Σ.Ε.Π.Ο. και Σ.ΕΟ, δυνάμεις οι οποίες από την στιγμή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς έδωσαν το παρόν στην περιοχή και ξεκίνησαν τον αγώνα κατάσβεσης, περιορίστηκε, ελέγχθηκε και σβήσθηκε άμεσα με την συνδρομή και πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Καθότι από την αρχή μάρτυρας των προσπαθειών και του αγώνα για τον περιορισμό και την κατάσβεση της σε άμεση επαφή και συνεννόηση με τον αρχηγό των πυροσβεστικών δυνάμεων, παίρνοντας υπόψιν το δύσβατο του εδάφους κρίθηκε απαραίτητο να κλιθεί η από αέρος βοήθεια.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία για την κλήση αεροσκαφών πήραμε αρνητική απάντηση λόγω του κρίσιμου της κατάστασης στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο.

Σε εκείνο το κρίσιμο σημείο ζητήθηκε και η βοήθεια - διαμεσολάβηση του Αξιότιμου Προέδρου του Ιδρύματος «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» καθηγητού Κυρίου ΒΡΙΤΣΙΟΥ για την άμεση εξεύρεση και αποστολή αεροσκαφών, πράγματι μετά από την πίεση όλων τον φορέων προς πάσα κατεύθυνση μέσα στο επόμενη ώρα δυο αεροσκάφη από την βάση της ΜΙΚΡΑΣ πήραν μέρος στον αγώνα κατά της φωτιάς, η οποία χάρη στις σύντονες αυτές προσπάθειες και στην άμεση επέμβαση όλων αυτών των δυνάμεων, πετύχαμε με τέλειο συντονισμό σε μικρό χρονικό διάστημα την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς, που περιορίστηκε να καταστρέψει μόνο 2 στρέμματα περίπου δάσους.

Δεν τολμώ να σκεφτώ το μέγεθος της καταστροφής και των επιπτώσεων, σε περίπτωση που η φωτιά ξέφευγε από τον έλεγχο μας.

Ζώντας λοιπόν την όλη κατάσταση από κοντά από την πρώτη στιγμή και συμμετέχοντας στην κοινή προσπάθεια για την κατάσβεση, σαν εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας σας ευχαριστώ και σας διαβεβαιώνω ότι η προσπάθεια σας βρήκε όλους τους κατοίκους ευγνώμονες και υπόχρεους απέναντι σας, γιατί προστατεύτηκε ο φυσικός πλούτος της περιοχής μας και κανένας δεν έπαθε ζημιά.

Ο δασικός πλούτος μαζί με την αρχαία κληρονομιά και την θάλασσα είναι η βάση της τοπικής οικονομίας και του κοινωνικού ιστού.

Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Διευθύνοντας την πυρόσβεση, καθώς και στο άξιο μέλος της Ελληνικής Πανεπιστημιακής και Ιατρικής κοινότητας, Καθηγητή Κύριο ΒΡΙΤΣΙΟ για της άμεσες και σύντονες προσπάθειες για την εξεύρεση αεροσκαφών.

Πέραν αυτού όμως το μεγαλύτερο μέρος τις επιτυχίας χρεώνεται στις επίγειες δυνάμεις που με τις προσπάθειες τους περιόρισαν από την αρχή την φωτιά και δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Παράκληση όπως μεταφέρετε τα συγχαρητήρια μου και την ευχαριστήρια μου στους απλούς πυροσβέστες και εθελοντές που συμμετείχαν.

Με εκτίμηση και βαθιά ευγνώμων,

Ο Αντιδήμαρχος

Γιάντσιος Κωνσταντίνος