Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Στις πληγείσες περιοχές της Πιερίας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή η Βουλευτής Μαρία Μίχου




Στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Ελαφίνας, του Δήμου Δίου και του Δήμου Πέτρας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή η βουλευτής Πιερίας, κα. Μαρία Μίχου, ώστε να διαπιστώσει από κοντά τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και να συνομιλήσει με τους αρμόδιους φορείς αλλά και τους κατοίκους.

Σοβαρές καταστροφές σημειώθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο του Δήμου Ελαφίνας, όπου πλημμύρισαν κατοικίες, αποθήκες και χωράφια σύμφωνα με το δήμαρχο Ελαφίνας, κ. Πασχάλη Κατσάρα, ο οποίος γνωρίζοντας το συνολικό εύρος των καταστροφών ενημέρωσε τη βουλευτή Πιερίας.

Στο Δήμο Δίου η βουλευτής ενημερώθηκε από το δήμαρχο, κ. Παπαχρήστου για την έκταση των ζημιών και για το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στη Βροντού Πιερίας, με τον 45χρονο άνδρα να αγνοείται ακόμη.

Έχοντας συνεχή επικοινωνία με τους δημάρχους των οποίων οι περιοχές επλήγησαν αλλά και με το νομάρχη Πιερίας Γ. Παπαστεργίου, η βουλευτής επικοινώνησε τηλεφωνικά με την υφυπουργό Εσωτερικών κα Θεοδώρα Τζάγκρη και με τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στους οποίους μετέφερε την εικόνα που επικρατεί ζητώντας παράλληλα να επισκεφτούν τα αρμόδια κλιμάκια το νομό ώστε να δουν την κατάσταση που επικρατεί.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κα. Μίχου οι μεγάλες καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών καθιστούν αναγκαία την άμεση λήψη ισχυρών αντιπλημμυρικών μέτρων.

«Από κοινού με τους πληγέντες δήμους και τη Νομαρχία Πιερίας θα διεκδικήσουμε την απαιτούμενη χρηματοδότηση ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον».