Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

«Φλερτάρουν» με Σαμαρά οι Σερραίοι σύνεδροι


Σημαντικό προβάδισμα διατηρεί ο Αντώνης Σαμαράς, ανάμεσα στους Σερραίους συνέδρους που θα λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία, για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Ν.Δ, μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή.

Το έκτακτο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 7/11 και θα διαρκέσει μία ημέρα, με μοναδικό θέμα την εκλογή αρχηγού.

Από τις Σέρρες, δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στο συνέδριο θα έχουν, οι βουλευτές Θεόφιλος Λεονταρίδης, Τάσος Καρυπίδης και Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, όλοι οι πρώην βουλευτές Σερρών της Ν.Δ., οι πολιτευτές των εκλογών του 2009, όλοι οι εκλεγμένοι με το χρίσμα της Ν.Δ. δήμαρχοι του νομού, τρεις νομαρχιακοί σύμβουλοι, καθώς και 70 συνολικά τοπικά στελέχη του κόμματος.

Η «πλάστιγγα», μέχρι στιγμής, γέρνει σαφώς προς την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά, ενώ καθοριστικό ρόλο θα παίξει η "γραμμή" που θα δώσει στους Σερραίους συνέδρους, ο πρώην υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής.

Αν και τα τοπικά στελέχη κρατούν «σιγή ιχθύος» για τις κινήσεις τους, μας πληροφορούν ότι οι ζυμώσεις και οι διεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και καχύποπτα ο ένας βολιδοσκοπεί τον άλλο.

Τα μηνύματα από τη βάση του κόμματος στις Σέρρες, δείχνουν ξεκάθαρα την προτίμηση των Σερραίων στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, γεγονός που προβληματίζει και ανησυχεί τους υποστηρικτές της Ντόρας Μπακογιάννη.

Λάζαρος Σαββαίδης

Πηγή: infoserres