H μάχη της καρέκλας της Ν.Δ.
Όπως είναι γνωστό η θέση του αρχηγού ενός από τα δύο μεγάλα κόμματα στην Ελλάδα που μονοπωλούν στις εθνικές εκλογές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, είναι αυτόματα και θέση υποψήφιου πρωθυπουργού της χώρας...Αυτό συνεπάγεται ότι όταν είσαι αρχηγός της Ν.Δ. ή του ΠΑΣΟΚ αυτόματα έχεις στο μυαλό σου ότι μπορεί να γίνεις και πρωθυπουργός μια μέρα...Βέβαια για πολλούς αυτό είναι όνειρο θερινής νυκτός...Όπως ήταν και για τον Yorgo ο οποίος όμως κατάφερε να επικρατήσει του Κώστα και να κερδίσει τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 και να γίνει πρωθυπουργός...Δηλαδή τί να κερδίσει τον ξέσκισε τον Κώστα...Η αλήθεια είναι ότι αν τον ρωτούσαν πριν από 6 χρόνια αν πίστευε ότι θα γινόταν ποτέ αυτό σίγουρα θα απαντούσε ότι δεν το φανταζόταν ούτε στα τρελά του όνειρα...
Ας πάμε όμως στη Ν.Δ. τώρα. Αν και η Ν.Δ. όπως φαίνονται τα πράγματα καταστράφηκε σαν κόμμα. Και δεν είμαστε υπέρ της άποψης ότι το κόμμα το κατέστρεψε ο Καραμανλής...Κατά την ταπεινή μας άποψη το κόμμα της Ν.Δ. καταστράφηκε από τότε που έγινε αρχηγός ο επίτιμος Γκαντέμης, του οποίου ούτε το όνομα του δεν θέλουμε να αναφέρουμε μην πάθουμε καμιά ζημιά πάλι.Έχουμε λοιπόν τέσσερις από τους επικρατέστερους για τη διαδοχή του Καραμανλή στην καρέκλα της Ν.Δ. Ας τους πιάσουμε με τη σειρά:
Αντώνης Σαμαράς
Ο Αντώνης Σαμαράς του Κωνσταντίνου, (Αθήνα, 23 Μαΐου 1951) είναι Έλληνας πολιτικός προερχόμενος από οικογένεια πολιτευτών της Μεσσηνίας και δισέγγονος της Πηνελόπης Δέλτα.
Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Κολέγιο Άμχερστ (Amherst) των ΗΠΑ και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ (Harvard). Διετέλεσε ενεργό μέλος της ΟΝΝΕΔ. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Μεσσηνίας με τη Νέα Δημοκρατία το 1977 ενώ εκλέγονταν και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι και το 1990 ενώ ήταν υπουργός Οικονομικών το 1989.
Είναι ο άνθρωπος ο οποίος ως υπουργός Εξωτερικών κυβερνήσεως Μητσοτάκη άνοιξε τα σύνορα και πλέον η χώρα μας έχει χάσει την μπάλα στο θέμα λαθρομετανάστες όπως επίσης οι χειρισμοί του στο θέμα της ΠΓΔΜ έγιναν αντικείμενο εσωκομματικής κριτικής. Απεπέμφθη από την κυβέρνηση το 1992, κατ΄ απαίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή.Στο διάστημα από το 1992 έως την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη διατήρησε τις απόψεις του επί της εξωτερικής πολιτικής που έμειναν γνωστές ως «θέσεις των 7 σημείων».
Στη συνέχεια, το καλοκαίρι του 1993, ίδρυσε νέο πολιτικό σχήμα υπό τον τίτλο Πολιτική Άνοιξη (ΠΟΛΑΝ) συγκεντρώνοντας νέους πολιτικούς όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης, αλλά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Πολλοί του αποδίδουν την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τη μη επανεκλογή του κόμματος της ΝΔ στις εκλογές του 1993.
Στις 9 Σεπτεμβρίου 1993 ο βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Συμπιλίδης κατέθεσε στη Βουλή δήλωση ανεξαρτητοποίησης. Έτσι η κυβέρνηση απώλεσε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των βουλευτών (είχε μέχρι τότε 151) και κινήθηκαν οι διαδικασίες για πρόωρες εκλογές. Αργότερα, ο Συμπιλίδης πολιτεύτηκε με την Πολιτική Άνοιξη. Στις ίδιες εκλογές η ΠΟΛΑΝ συγκέντρωσε 4,88% και εξέλεξε 10 βουλευτές.
Η Πολιτική Άνοιξη δεν συμμετείχε στις εκλογές του 2000, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε δημόσια την Νέα Δημοκρατία. Πριν από τις εκλογές του 2004, ο Σαμαράς εντάχτηκε και πάλι στη Νέα Δημοκρατία και συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές Ιουνίου 2004. Εξελέγη ευρωβουλευτής, θέση την οποία κατείχε μέχρι το 2007 οπότε και εξελέγη βουλευτής Μεσσηνίας με την Νέα Δημοκρατία. Με τον ανασχηματισμό της 7ης Ιανουαρίου του 2009 τοποθετήθηκε στη θέση του υπουργού Πολιτισμού, θέση που κράτησε μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2009.
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι επίσης μέλος του Αμερικανικού Οικονομικού Οργανισμού καθώς και της Βρετανικής Βασιλικής Εταιρίας, όπως επίσης και παρατηρητής της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ
Έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος μπορεί να έχει δώσει πολλά για την παράταξη, όπως επίσης την πούλησε για τα καλά την παράταξη και έφτιαξε δικό του κόμμα μπαίνοντας στη Βουλή...
συνεχίζουμε όμως:
Ντόρα Μπακογιάννη:
Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Μάιο του 1954. Είναι κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Μαρίκας Γιαννούκου και αδελφή του επίσης πολιτικού και βουλευτή Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1974 παντρεύτηκε το δημοσιογράφο και αργότερα βουλευτή Παύλο Μπακογιάννη που δολοφονήθηκε το 1989 στο κέντρο της Αθήνας από την οργάνωση 17 Νοέμβρη. Απέκτησαν δύο παιδιά, τον Κώστα (ο οποίος ακολουθεί την πολιτική καριέρα της οικογένειας) και την Αλεξία (η οποία ξεκίνησε ως δημοσιογράφος και τώρα ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις).
Αφού αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Αθηνών, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και συνέχισε τις σπουδές της στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.
Από το 1984 ως το 1989 ήταν υπεύθυνη του Πολιτικού Γραφείου του τότε Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Το 1989 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο στη μονοεδρική περιφέρεια της Ευρυτανίας. Διετέλεσε υφυπουργός στον Πρωθυπουργό στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αργότερα ανέλαβε το Υπουργείο Πολιτισμού (1992). Στις εκλογές του 1996 έβαλε υποψηφιότητα στην Α' Αθηνών, όπου και εξελέγη (και επανεξελέγη στις εκλογές του 2000). Το 1994 εξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και αργότερα ορίστηκε υπεύθυνη του τομέα Ανάπτυξης και του τομέα Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας.
Στις 20 Οκτωβρίου του 2002 εξελέγη Δήμαρχος Αθηναίων. Ήταν η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της πόλης. Τον Δεκέμβριο του 2005 αναδείχθηκε νικήτρια στην ψηφοφορία που έγινε για την εκλογή του «Παγκόσμιου Δημάρχου 2005». Αποχώρησε από τη δημαρχία τον Φεβρουάριο του 2006, λίγους μήνες πριν λήξει η θητεία της, για να αναλάβει το Υπουργείο Εξωτερικών, θέση την οποία συνέχισε να κατέχει και στη νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές του 2007.
Η Ντόρα λοιπόν από τότε που άρχισε να ασχολείται με την πολιτική είχε έναν και μόνο στόχο...Να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας...Πάση Θυσία...Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός...Έγινε και η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηνών...Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου φάνηκε ότι έκανε μεγάλο αγώνα για να χάσει η Ν.Δ. Δεν το υπολόγιζε όμως σωστά. Υπολόγιζε 4 με 5 μονάδες διαφορά έτσι ώστε να ανέβει στην καρέκλα της με διθύραμβους για να οδηγήσει τη Ν.Δ. σε επόμενη νίκη στις επόμενες εκλογές...Έλα ομως που η διαφορά ξεπέρασε το 10 % και πολλοί δεν θέλουν να τη βλέπουν ούτε ζωγραφιστή...Όσο για την πορεία της ως Υπουργός Εξωτερικών δεν θα μιλήσουμε εμείς μιλάει το έργο της...:-)
Δημήτρης Αβραμόπουλος:
Κατέβηκε υποψήφιος με το Κόμμα της «Νέας Δημοκρατίας» και εκλέχτηκε στην τρίτη θέση της Α’ περιφέρειας Αθηνών. Την ίδια περίοδο εκλέχτηκε στην Κεντρική Επιτροπή της «Νέας Δημοκρατίας».
Διετέλεσε Γραμματέας της Ν.Δ. στην Ευρωπαϊκή Δημοκρατική Ένωση (EDU) και κατά την περίοδο 1993 – 1994 εξελέγη Πρόεδρος της ΟΚΕ Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας (Σκιώδης Υπουργός Εξωτερικών).
Το 1994 πήρε το χρίσμα του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας για το Δήμο της Αθήνας όπου και εκλέχτηκε με αντίπαλό του το Θεόδωρο Πάγκαλο και ήταν ο νεότερος σε ηλικία δήμαρχος της πόλεως των Αθηνών.
Από το 1997 που ανετέθη η οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην πόλη των Αθηνών μέχρι το τέλος του 2002, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συνεργάστηκε με την Οργανωτική Επιτροπή και προσωπικά με την Γιάννα Αγγελοπούλου, για την προετοιμασία της πόλης. Επανεκλέχτηκε δήμαρχος τον Οκτώβριο του 1998 από τον πρώτο γύρο, συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει σημειωθεί σε δημοτικές εκλογές στην Αθήνα[1]. Κατά την τετραετία 1995 – 1999 ήταν Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ). Το 1995 ίδρυσε και ανακηρύχθηκε πρώτος Πρόεδρος της «Μόνιμης Διάσκεψης των Δημάρχων των Πρωτευουσών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».
Από το 1996 έως το 2000 άσκησε καθήκοντα Αντιπροέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης Τοπικών Αρχών (IULA). Από το 1997 έως το 2002 ήταν μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Γραφείου (1997-2000).
Τον Μάρτιο του 2001 ίδρυσε το «Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών» (ΚΕΠ), μία πολιτική κίνηση με ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά συγγενή με τη Νέα Δημοκρατία. Τον Ιούνιο του 2002 ανακοίνωσε τη διακοπή του ΚΕΠ καθώς και την απόφασή του να μην διεκδικήσει ξανά το αξίωμα του δημάρχου το 2002 και να επανέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή επιστρέφοντας στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Άλλος ένας που πούλησε την παράταξη της Ν.Δ. με φιλοδοξίες για τον εαυτό του και μόνο αλλά και με την ικανότητα ως διπλομάτης να περνάει στον κόσμο αυτό που θέλει ο ίδιος να ακούσει ο κόσμος...Κατά καιρούς έχει κάνει νταλαβέρια και με την Ντόρα αλλά και με άλλους δελφίνους της παράταξης...
Παναγιώτης Ψωμιάδης
Ο Πανίκας έχει από τα πιο σύντομα, ίσως το πιο σύντομο βιογραφικό στο βικιπεδια...Ίσως γιατί με τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση τα έχουμε δεί όλα από αυτόν...
Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1948 και απο μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Υπήρξε πρωταθλητής στίβου στα 400 μέτρα και μέλος της Εθνικής Ελλάδος στίβου. Στην πολιτική μπήκε το 1982 με την εκλογή του στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Εκλέχτηκε βουλευτής Θεσσαλονίκης με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το 1990, 1993, 1996 και το 2000. Το 2002 εκλέχτηκε νομάρχης Θεσσαλονίκης και η θητεία του ανανεώθηκε το 2006. Είναι παντρεμένος με την Ιουλία Χαλβατζή και έχει δύο κόρες.
Ο Ψωμιάδης δεν φαίνεται ότι θα σταματήσει ποτέ να είναι τόσο γραφικός όσο φαίνεται...Άνθρωπος ο οποίος νοιάζεται για την παράταξη, άνθρωπος που λατρεύουν οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς, αλλά άνθρωπος τον οποίο κοροϊδεύουν όλοι οι άλλοι που δεν βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη...Μπορεί αυτό που είπε ότι θα βάλει υποψηφιότητα να ήταν ένα ακόμα αστείο...
Δεν μιλήσαμε για τον Άρη τον Σπηλιωτόπουλο...Αν τώρα δούμε και από αυτόν πρόθεση να είναι πρόεδρος του κόμματος ε τότε θα τα έχουμε δεί όλα...
Πάντως για να πούμε και την άποψη μας θα μας άρεσε για πρόεδρος κάποιος σαν τον Χατζηδάκη...Ειλικρινής και ζει στην πραγματικότητα τουλάχιστον...
Μέχρι λοιπόν τις 7 Νοεμβρίου θα έχουμε να δούμε πολλά, απλώς είδαμε λίγο ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι φαίνεται να είναι οι πρωτοπόροι στην μάχη της καρέκλας...Επομένως καταλάβαμε γιατί η Ν.Δ. είναι παράταξη η οποία διαλύθηκε...