Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Ενημέρωση των εργαζομένων στο Δήμο Κατερίνης για τη νέα Γρίπη Α(Η1Ν1)




Στην ενημέρωση των εργαζομένων σχετικά με τη μη διασπορά της γρίπης από τον ιό Α(Η1Ν1) στους χώρους εργασίας, προχώρησε σε όλες τις υπηρεσίες του(Δημαρχείο, Δημοτικό γκαράζ, Δημοτική Αστυνομία κ.ο.κ.) ο Δήμος Κατερίνης σε συνεργασία με τον σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Ν.Πιερίας. Έμφαση δόθηκε στους κανόνες υγιεινής, οι οποίοι πρέπει να τηρούνται σχολαστικά σε όλους τους χώρους αλλά και στην ατομική υγιεινή προκειμένου να περιοριστεί η πιθανότητα μετάδοσης του ιού, ενώ διανεμήθηκε και σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Τη γενική και συνεχή τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης συνέστησε στους εργαζόμενους ο γιατρός εργασίας του Δήμου Κατερίνης Αθανάσιος Ευαγγέλου.

Ο γιατρός έκανε λόγο για την ανάγκη σωστής ενημέρωσης και πρόληψης, ώστε "να μην έχουμε εργαζόμενους τρομοκρατημένους, αλλά σωστά ενημερωμένους, να βρίσκονται σε εγρήγορση για να αντιμετωπισθεί όσο πιο ανώδυνα αυτή η πανδημία".

Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης Γιώργος Ίτσιος, “έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με τον γιατρό εργασίας. Σήμερα στις εγκαταστάσεις του γκαράζ σε συνεργασία με το νοσοκομείο ο γιατρός, μας ενημέρωσε για το πώς θα προφυλαχθούμε από τον ιό. Παράλληλα έχουμε δρομολογήσει μια σειρά ενεργειών προκειμένου να πληροφορηθεί όλο το προσωπικό για το τι είναι αυτός ο ιός, ενώ διανέμουμε και ενημερωτικό υλικό».

Tόσο ο Πρόεδρος Διονύσης Πουρλιώτης, όσο και ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Σταύρος Σαρηγιαννίδης ζήτησαν από τους εργαζομένους να έχουν σωστή ενημέρωση και να εφαρμόζουν όλα τα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της γρίπης.