Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2009

«Βιωματικά εργαστήρια αφήγησης» στο πλαίσιο του Διημέρου Αφήγησης των Αικατερινείων 2009

Στα φετινά Αικατερίνεια, που οργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης, εντάσσεται και το «Διήμερο Αφήγησης», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Όμιλο Φίλων Αφήγησης. Στο πλαίσιο του διημέρου δίνεται η ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, να παρακολουθήσουν δωρεάν τα παρακάτω βιωματικά εργαστήρια, από ειδικούς του χώρου:

Εργαστήριο 1: «Γνωριμία με το λαϊκό παραμύθι και τεχνικές της αφήγησης», με την αφηγήτρια – παραμυθού Ανθή Θάνου. Για είκοσι πέντε (25) άτομα

Εργαστήριο 2: «Δρόμο έπαιρνε… δρόμο άφηνε», βιωματικό εργαστήριο με θέμα το ρυθμό και τη μουσικότητα στην τέχνη της προφορικής αφήγησης με τη ψυχοπαιδαγωγό και παραμυθού Σάσα Βούλγαρη και τη συμμετοχή του μουσικού Σπύρου Παν. Για είκοσι πέντε (25) άτομα.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου και ώρες 10.30 - 13.30. Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Πολιτιστικού Οργανισμού (Δημαρχείο Κατερίνης) ή στο τηλ: 2351350511 πρωινές ώρες. Για όσες/όσους συμμετάσχουν θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Επειδή ο αριθμός συμμετοχών είναι αυστηρά περιορισμένος (είκοσι πέντε άτομα για κάθε εργαστήριο), θα κρατηθεί σειρά ανάλογα με το χρόνο δήλωσης.

Από το Γραφείο τύπου του Πολιτιστικού Οργανισμού