Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Την βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πιερίας κα Μαρία Μίχου επισκέφτηκαν τα μέλη του Δ.Σ του Συνεταιρισμού Μυδοκαλλιεργητών Μακρυγιάλου



Συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μυδοκαλλιεργητών Μακρυγιάλου είχε η βουλευτής Πιερίας κα. Μαρία Μίχου την οποία και ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού, κ. Κουτούπας, από τα πιο σημαντικά προβλήματα είναι οι παράνομες μυδοκαλλιέργειες της περιοχής της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης.

Όπως πρόσθεσε ο πρόεδρος στην περιοχή της Χαλάστρας λειτουργεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός μυδοτροφείων, που ξεπερνά τις 500, παράνομα, αφού δεν διαθέτουν άδειες λειτουργίας, εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων, αλλά ούτε και μισθωτήρια συμβόλαια του χώρου που καλλιεργούν.

Η παραγωγή ξεπερνά τους 30.000 τόνους που είναι παράνομη και χωρίς τους απαραίτητους και νόμιμους ελέγχους, έχοντας ως συνέπεια η παραγωγή της Πιερίας που είναι νόμιμη να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.

Η κα Μίχου συζήτησε με τον πρόεδρο τους τρόπους δράσης για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος όσο και των υπολοίπων που αναφέρθηκαν, με στόχο την επίλυση τους για την διασφάλιση τόσο του προϊόντος, και των εισοδημάτων των μυδοκαλλιεργητών, με παρεμβάσεις από την βουλευτή στα αρμόδια υπουργεία.