Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΟΛΥΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ κ.κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ







Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Σιγάλα που διαδέχθηκε τον εκδημήσαντα κυρό Απόστολο Παπακωνσταντίνου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ Σιγάλας γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου το 1953 ( την καταγωγή έλκει εξ Αμοργού ). Είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και με μεταπυχιακές σπουδές σε τμήμα της αυτής Σχολής.
Διακόνησε πλησίον του νυν Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ επί 25ετίαν και επί ένα έτος πλησίον του Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ο Σεβασμιότατος κ.κ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ υπήρξε σπουδαστής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους και ΚΑΤΕΡΊΝΗΣ κ.κ.ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ και πάντα λέει : "Ο δάσκαλος μου αδελφός Μητροπολίτης Αγαθόνικος".
Ο Σεβασμιότατος κ.κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ υπηρέτησε τον λειτουργικό, ιεροκηρυκτικό, κατηχητικό και εκπαιδευτικό χώρο επί 30 συναπτά έτη, χάριτι Θεού.
Από το έτος 1992 τοποθετήθηκε Διευθυντής του Γενικού Λυκείου της ιστορικής πόλεως των Θεσπών, όπου και υπηρετούσε ως τώρα.
Στην τελετή της ενθρόνισης παρέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. πλειάδα Μητροπολιτών, μεταξύ των οποίων και ο Μητροπολίτης Κίτρους και Πλαταμώνα
Αγαθόνικος, ο οποίος διακρίνεται ανάμεσα στον Μητροπολίτη Φλωρίνης κ.κ Θεόκλητο και τον πρώην σπουδαστή του και νυν Μητροπολίτη Θηβών και Λειβαδείας κ.κ Γεώργιο, εκπρόσωποι Πατριαρχείων, το σύνολο των εκπροσώπων των τοπικών αρχών, πλήθος πιστών, αρκετοί πολίτες από περιοχές στις οποίες ο Σεβασμιότατος υπηρέτησε με τη διπλή ιδιότητα του ιερωμένου και του εκπαιδευτικού, μεταξύ των οποίων και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκοτίνας Πιερίας κ. Γεώργιος Γιαννουλόπουλος.

ΠΟΛΥΑΝΗΣ - ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ κ.κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ

Ν.Β.