Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Γ.Γραμματέα Καταναλωτή, μας κλέβουν η μας κοροϊδεύουν?


Κύριε Σπυράκη με χαράτσωσαν 18% παραπάνω, αλλά η Διεύθυνση Εμπορίου το θεωρεί αποδεκτό.
Μετά (3 μέρες) την καταγγελία καταναλωτή στο ΥΠ.ΑΝ. για το κόλπο της κρυφής φιάλης, "συμπτωματικά", στο Υπερκατάστημα του ΓΕΡΑΚΑ , εμφανίστηκαν ξαφνικά πινακίδες στα ράφια με τις μπύρες,που ενημέρωναν τους Αγαπητούς πελάτες ότι(κλικ):
Η τιμή που αναγράφεται στο ράφι, εμπεριέχει και την τιμή της κενής φιάλης. Των 500ml 0,14 E των 300ml 0,11 Ευρώ...
Στην φωτό η τιμή στο ράφι ήταν, είναι, και θα είναι 0,78 λεπτά. Στο ταμείο όπως βλέπετε (+blind inspectors της Διευθ. Εμπορίου) χρεώθηκα 14 λεπτά επιπλέον για την φιάλη!
Κατά τ' άλλα "ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ"! Για να δούμε όμως οι αδέκαστοι ελεγκτές, πως την είδαν (την κατάσταση)...

Ο "MYTHOS" της μπουκάλας Νο2!

Πριν ένα μήνα περίπου με τρεις αναρτήσεις "προσπάθησα" να εξηγήσω το (απατηλό) παιχνίδι της κενής φιάλης. Κάνοντας κλικ στις φωτό (για μεγένθυση), οι νέοι αναγνώστες θα δούν ένα από τα "κόλπα" που χρησιμοποιούν (οι έχοντες ασυλία) για να κάνουν τους πελάτες να νομίζουν ότι αγοράζουν φθηνότερα από τους (έντιμους) ανταγωνιστές. Συγκεκριμένα ο Γαλλομπακάλης έντεχνα αποκρύπτει το γεγονός ότι στην τιμή της μπύρας θα προστεθεί (άγνωστο κατά την αγορά) στο ταμείο επιπλέον κόστος.
Αναγνώστης κατήγγειλε την μαϊμουδιά στο ΥΠ.ΑΝ (και στο adena-gr). Δείτε στην συνέχεια το αποτέλεσμα!

Κλέψας του κλέψαντος στα Σούπερ Μάρκετ και το ΥΠ.ΑΝ. είναι στην αναμονή!

Ο Γενικός Γραμματέας του Καταναλωτή ακόμα δεν απέκτησε e-mail, οι συμβασιούχοι του STAGE που επανδρώνουν-γυναικώνουν το 1520 Προστασίας του Καταναλωτή (λέμε τώρα) διαδηλώνουν στο Σύνταγμα, και τα θύματα και θύτες ξελαρυγκιάζονται στα γκισέ εξυπηρέτησης των αλυσίδων.
Πρώτο Κουίζ Αριθμητικής και λογικής για τον Νέο Γραμματέα κ.Σπυράκη.
Ο Γαλλομπακάλης "προσφέρει" τα 4+2 MUFFINS σε συσκευασία των 420 γραμμαρίων 2,99 ευρώ.
Άρα τα 1000 γραμμάρια (το κιλό) πρέπει να κοστίζει 7,12 Ευρώ.
Στην ταμπέλα όμως γράφει ότι τιμή κιλού 10,68 Ευρώ! Πως εξηγείται ? Όχι πως δικαιολογείται?
Εκτός αν είστε και εσείς της σχολής "Ότι είναι νομότυπον, είναι και ηθικόν"!

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2009

Όταν οι φτωχοί ανακαλύπτουν τον διαβήτη στον δρόμο!

Τα γάντια δεν τα φορούν οι νοσηλευτές για να μη λερώνουν τα χέρια τους!
Καταξοδεύτηκε μια φαρμακευτική εταιρία, και σε "συνεργασία"!!! με τον Δήμο στήσανε ένα πάγκο το μεσημέρι στη πλατεία, και δυο "μοντέρνες κοπέλες" έκαναν δωρεάν μέτρηση του Ζαχάρου στο αίμα. Δεκτός όποιος ταλαίπωρος,είχε απελπιστεί (μετά από μήνες) να περιμένει να την κάνει στο ΙΚΑ. Η προσφορά ίσχυε φυσικά και για τους "μη εγγεγραμμένους πολίτες", που δεν ξέρουν τι είναι το ΙΚΑ. Ακούστε ενδεικτικό διάλογο Ρουμανοζητιάνας, με την νοσηλεύτρια(άνευ στολής) που της πήρε αίμα για να κάνει την μέτρηση.
-Καλό εγκώ?
-Έχεις 140. Εσύ go χοσπιτάλε . Έτσι κι έτσι(με την γνωστή χειρονομία των χεριών). Ο επόμενος , καν τε μια σειρά, μα είναι δυνατόν?
Δεν σχολιάζω ότι το τεστ πρέπει να το κάνεις νηστικός (ήταν πιθανόν να πεινούσαν),η το σπρώξιμο και στρίμωγμα (ανάσα με ανάσα HN1) δυστυχισμένων πειραματόζωων (που είδαν τζάμπα και έτρεξαν), όμως φιλέσπλαχνοι χορηγοί, έχω μια απορία. Σε μια εποχή που απειλούμαστε απο πανδημίες, επιτρέπεται οι αιμολήπτες να πιάνουν και να παίρνουν αίμα από τα χέρια πολλών(ακόμα και αστέγων) δεκάδων ατόμων,χρησιμοποιώντας συνεχώς τα ίδια γάντια?
Σκεφθήκατε ότι μετά από αυτή την διαδικασία ,πιθανόν, στους "ευεργετούμενους σας, η μικρότερή τους έννοια να είναι το ζάχαρο? Και η μεγαλύτερή τους... θα επανέλθω δριμύτερος!

Κουίζ στις πλατείες του Νικήτα...

α) Γιατί μαζεύτηκαν όλες οι (φτωχές) φυλές του Ισραήλ στη Πλατεία Δημαρχείου
β) Τι εμπορεύεται το Κινέζικο κατάστημα (ρούχων) στη Πλατεία Κουμουνδούρου?
Οι απαντήσεις σε λίγο...
(αριστ.φωτό)?