Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Αξιότιμοι συντάκτες του LEFTERIA

logo_pasok

Τ.Ο. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 11

60200 ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Τηλ.: 2352083300

http://do.pasok.gr/litoxoro

Λιτόχωρο 3/11/09


Αξιότιμοι συντάκτες του LEFTERIA,


με μεγάλη χαρά είδαμε στο ιστολόγιό σας μια ανάρτηση (http://lefteria.blogspot.com/2009/11/blog-post_02.html) που αφορά την δράση της τοπικής μας οργάνωσης.

Ειλικρινά μας τιμά και μας κολακεύει που ένα αρκετά γνωστό ιστολόγιο αφιερώνει χώρο για πολιτικές δραστηριότητες της «βάσης», των μελών μας, που οι οργανώσεις τους σε κάθε χωριό και γειτονιά αποτελούν κύτταρα δημοκρατίας αλλά και τον πραγματικό δίαυλο επικοινωνίας και ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τα στελέχη του.

Ειδικά εδώ στο Λιτόχωρο από το 1974 που ιδρύθηκε η τοπική οργάνωσή μας δεν έπαψε ούτε μια μέρα να υπηρετεί αυτόν τον σκοπό. Πάντα στην τοπική οργάνωση μας στοχεύουμε και έχουμε διαδικασίες ουσίας, όπου τον πρώτο λόγο τον έχουν τα απλά μέλη και οι φίλοι του Κινήματος, αλλά και διαδικασίες -επιτρέψτε μας να το επισημάνουμε- δημοκρατικής ποιότητας.

Έτσι έγινε και το Σάββατο 31/10/09 όπου είχαμε την πρώτη, μετά τις εθνικές εκλογές, ολομέλεια της οργάνωσης μας με θέματα την αποτίμηση των εκλογών και την παρουσίαση των τοπικών προβλημάτων στους Βουλευτές μας. Για την ολομέλεια αυτή πρέπει να επισημάνουμε -ειδικά στις μέρες μας όπου οι περισσότεροι απαξιώνουν τέτοιες διαδικασίες- δύο πράγματα:

1. Την παρουσία των συμμετεχόντων στη διαδικασία, αφού πήραν το λόγο 20 σύντροφοι και παρακολούθησαν όλοι μια τρίωρη διαδικασία.

2. Την ποιότητα των τοποθετήσεων τόσο των Βουλευτών, όσο και των άλλων συντρόφων που πήραν το λόγο και ανέδειξαν για άλλη μια φορά στους Βουλευτές τοπικά προβλήματα όπως το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, τα Πεδία Βολής της περιοχή μας, τις καταπατήσεις δημοτικών εκτάσεων, τις υψηλές αντικειμενικές αξίες της γης, τα διόδια, τη βοήθεια που χρειάζεται η περιοχή μας στην ανάπτυξή της κ.α.

Με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε έγινε εκτενείς διάλογος, δόθηκαν απαντήσεις και έγιναν και δεσμεύσεις από τους Βουλευτές σε αρκετά από τα παραπάνω θέματα.

Μετά από όλα αυτά, αξιότιμοι συντάκτες του LEFTERIA, πιστεύουμε πως η διαδικασία του Σαββάτου κινήθηκε εντός της προκαθορισμένης θεματολογίας και ήταν ουσιαστική.

Μας γεννήθηκαν, λοιπόν, εύλογες απορίες όταν είδαμε στο ιστολόγιο σας σχόλιο που ήθελε τη συγκέντρωση αυτή να αποτελεί πρόσχημα για την ετοιμασία συνδυασμών για τις επόμενες δημοτικές εκλογές…

Με αφορμή όλα αυτά, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. γενικά, αλλά και στην οργάνωση Λιτοχώρου ειδικότερα, ποτέ δεν ψάχναμε για προσχήματα αλλά για την ουσία. Και η ουσία εδώ είναι τα εξής:

· Πως μπορούμε στις οργανώσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να μιλάμε ισότιμα και δημοκρατικά.

· Πως στο Κίνημά μας τον πρώτο λόγο τον έχουν τα μέλη μας.

· Πως οι Βουλευτές του Κινήματος είναι όλοι μαζί μέσα στις οργανώσεις και ακούν τους πάντες.

· Πως οι τοπικές οργανώσεις παραμένουν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. κύτταρα δημοκρατίας και παραγωγής πολιτικής.

Σα Συντονιστική Επιτροπή της Τ. Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Λιτοχώρου μας θλίβει ιδιαίτερα η απαξίωση των πολιτικών μας δράσεων και η εμπλοκή μας μέσω τέτοιων σχολίων σε παιχνίδια δημιουργίας εντυπώσεων, ειδικά όταν το περιεχόμενο αυτών των σχολίων αφορά άλλους πολιτικούς χώρους που οι εσωκομματικές διαδικασίες ήταν και -όπως αποδεικνύετε περίτρανα και πάλι- παραμένουν πρόσχημα.

Πάντως οφείλουμε να δώσουμε τα εύσημα στον υπογράφοντα (Μ.Ι.) τόσο για την στενή παρακολούθηση στις δραστηριότητες γνωστών στελεχών μας ανά το νομό, όσο και για το ενδιαφέρον του για την πορεία κατάρτισης των ψηφοδελτίων μας εν’ όψη δημοτικών εκλογών, συμβουλεύοντας τον όμως τα εξής: Αφενός να κάνει λίγη υπομονή, αφού το θέμα θα ανοίξει επίσημα σε λίγους μήνες και πάνω σε άλλη βάση λόγω της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης, αφετέρου να μην ξεχνά πως στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. μπορεί τα στελέχη να παίρνουν τις πρωτοβουλίες, αλλά τις αποφάσεις τις παίρνει ο λαός.

Η Συντονιστική Επιτροπή