Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009


ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

«Η Καθαριότητα μιας πόλης , είναι μια πολυσύνθετη διαδικασία που απαιτεί την στενή και αρμονική συνεργασία των υπηρεσιών καθαριότητας και των Δημοτών, προκειμένου να οδηγηθεί σε θετικό αποτέλεσμα». Αυτό δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Ίτσιος κατά τη διάρκεια καθαρισμού από συνεργεία του Δήμου πεζοδρομίων(δίπλα σε εγκαταλελειμμένα οικόπεδα), όπου η ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων δυσκόλευε την πρόσβαση στους πεζούς και παράλληλα δημιουργούσε εστίες μόλυνσης.

Δύο σημεία με αυτού του είδους τα προβλήματα καθάρισαν συνεργεία του Δήμου στη συμβολή των οδών Αγίας Τριάδος – Ορφέως και Αγίας Αικατερίνης – Κοϊδάκη αντίστοιχα. Τόσο ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης, όσο και ο προϊστάμενος καθαριότητας Μιχάλης Χατζεϊπίδης απηύθυναν έκκληση στους δημότες προκειμένου να συμβάλλουν στην αισθητική αναβάθμιση της εικόνας της πόλης και να μην επιτρέπουν να μετατρέπονται σε σκουπιδότοποι οι γειτονιές της.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Όπως είναι γνωστό, φορτηγά κατόπιν συνεννόησης για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων διαθέτει η αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης. Σαν ογκώδη αντικείμενα νοούνται όσα δεν είναι οικιακά απορρίμματα και λόγω όγκου δεν πρέπει να τοποθετούνται στους κάδους αποκομιδής. Τέτοια απορρίμματα είναι μεγάλα χαρτόνια, παλαιά έπιπλα, οικιακές συσκευές κ.λ.π άχρηστα αντικείμενα.

Οι δημότες παρακαλούνται να τοποθετούν τα αντικείμενα μπροστά στο ακίνητό τους, αφού προηγουμένως ενημερώσουν τηλεφωνικά την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου(τηλ.2351029185).

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Ίτσιος έκανε λόγο για την ανάγκη αλληλοκατανόησης και υπεύθυνης συνεργασίας Δήμου - Δημοτών, ενώ τόνισε ότι είναι αυτονόητο πως η εναπόθεση αντικειμένων σε ανοικτούς χώρους(πλατείες, οικόπεδα) δεν είναι επιτρεπτή, καθώς μόνο προβλήματα προκαλεί και αποτελεί εστία μικροβίων.