Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009


ΔΗΛΩΣΗ κ.ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΦΙΛΩΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ


Ο Βουλευτής και υποψήφιος Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς από το Ηράκλειο Κρήτης, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Ν.Δ. έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Προσπαθεί το ΠΑΣΟΚ να φορτώσει τα δικά του αδιέξοδα στην κατάσταση που κληρονόμησε από τη Νέα Δημοκρατία

· Να του πούμε ότι πρώτον, δεν φταίει η Νέα Δημοκρατία για την παράλυση της κυβέρνησης επί δύο μήνες. Δεν φταίει η Νέα Δημοκρατία που ακόμα δεν υπάρχουν Γενικοί Γραμματείς στα υπουργεία.

· Να πληροφορήσουμε το ΠΑΣΟΚ ότι υπήρξε μια διεθνής κρίση, όπου εκτινάχθηκαν τα ελλείμματα σε όλες τις χώρες του κόσμου. Δεν προκάλεσε την κρίση αυτή η Νέα Δημοκρατία

· Δεν φταίει, επίσης, η Νέα Δημοκρατία που το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε προεκλογικά στους πάντες τα πάντα. Κι ας γνώριζε πολύ καλά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Και από τον κ. Αλμούνια και από τον κ. Προβόπουλο, όπως αποδεικνύεται σήμερα

· Δεν φταίει η Νέα Δημοκρατία, που το ΠΑΣΟΚ μόλις ανάλαβε πήρε ένα μεγάλο έλλειμμα και το έκανε πολύ μεγαλύτερο διαγράφοντας δημόσια έσοδα και φουσκώνοντας δημόσιες δαπάνες, για να ξεκινήσει από χαμηλότερο σημείο και να δείξει τη επιδείνωση της επόμενης χρονιάς ως «βελτίωση»

· Δεν φταίει η Νέα Δημοκρατία, αν το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αποφασίσει αν θα γίνει η εκτροπή του Αχελώου ή όχι. Ένα έργο που ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ πριν 25 χρόνια, κι έχουν ήδη δαπανηθεί πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ…

· Δεν φταίει η Νέα Δημοκρατία, αν το ΠΑΣΟΚ αλλάζει θέσεις για τον προϋπολογισμό κάθε 24 ώρες.

· Τα spreads των κρατικών ομολόγων εκτινάχθηκαν μόλις τις τελευταίες μέρες. Δεν φταίει η Νέα Δημοκρατία και γι’ αυτό…

· Η Νέα Δημοκρατία σίγουρα δεν έλυσε όλα τα προβλήματα. Αλλά το πακέτο Καραμανλή, τον περασμένο Σεπτέμβρη, ήταν ό,τι λιγότερο οδυνηρό κι ό,τι πιο αποτελεσματικό για να βγούμε από την κρίση. Κι ας το κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ τότε.

Πριν διαλύσει την οικονομία με επικίνδυνους αυτοσχεδιασμούς και φοροεπιδρομές, ίσως είναι καλύτερο να επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ σ’ εκείνο το πακέτο Καραμανλή…»