Όλη η αλήθεια για τα αδέσποτα που καταλήγουν για... "πειράματα" στο εξωτερικό!
Επειδή χρόνια τώρα διάφοροι γραφικοί υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να υιοθετούν ξένοι τα αδέσποτα της χώρας μας, πως καλύτερα είναι να ζουν στο "φυσικό τους περιβάλλον"-δηλαδή ανάμεσα στα αυτοκίνητα στις πόλεις και να αναπαράγονται ανεξέλεγκτα. Επειδή αυτοί οι κάποιοι έχουν πολιτικές διασυνδέσεις και έχουν σταματήσει μέχρι και αεροπλάνα λίγο πριν την πτήση τους που θα οδηγούσαν κάποια ζώα από την ανασφάλεια του δρόμου στην ασφάλεια ενός ζεστού σπιτιού. Επειδή τάχα τα αδέσποτα αγοράζονται σαν πειραματόζωα από εταιρείες και δεν υιοθετούνται, είπα και εγώ να ανοίξω το ράμφος μου!
Καταρχήν ξέρουμε καλά πως ο νεοέλληνας δεν υιοθετεί, αλλά αγοράζει και μοστράρει το σκυλί του επειδή είναι ράτσας, όπως ακριβώς κάνει και με το καινούργιο του αυτοκίνητο... Ο Έλληνας γουστάρει να μην στειρώνει το πανάκριβο σκυλί του, για να πουλάει τα κουτάβια του χωρίς να τον νοιάζει αν αυτά θα καταλήξουν αργότερα σε ανεύθυνους ιδιοκτήτες και από εκεί στο δρόμο ή σε κάποιο κάδο. Ο Έλληνας κακοποιεί τα "βρωμερά" αδέσποτα και τους πετάει από φόλες μέχρι οξύ για να τα ξεκάνει, όταν αυτά είναι στο "φυσικό" τους περιβάλλον-δηλαδή ανάμεσα στα τροχοφόρα των πόλεων. Μετά από όλα αυτά δεν πρέπει να στέλνουμε ζώα στο εξωτερικό επειδή υποτίθεται πάνε για πειραματόζωα.
ΟΚ φίλοι! Δείτε μερικά "πειραματόζωα"!
Απολαύστε τα!
Αριστερά το πριν και δεξιά το μετά τους ως "πειραματόζωα"...
H Adria υιοθετήθηκε στη Γερμανία το 2006 και λέγεται Adria
O Antoine υιοθετήθηκε στη Γερμανία το 2009 και λέγεται Toni
O Atticus υιοθετήθηκε στη Γερμανία το 2006 και λέγεται Atticus
O Axel υιοθετήθηκε στη Γερμανία το 2007 και λέγεται Axel
H Agathi υιοθετήθηκε στη Γερμανία το 2007 και λέγεται Susse
H Angelina υιοθετήθηκε στη Γερμανία το 2007 και λέγεται Angel
H Alina υιοθετήθηκε στη Γερμανία το 2008 και λέγεται Kiki
Αυτά είναι μερικά από τα "πειραματόζωα' του http://www.stray.gr
Μπορώ να βρω και άλλα πολλά- και παρακαλούνται όλοι οι φιλοζωικοί σύλλογοι να μας στείλουν ό,τι φωτογραφίες έχουν από "πειραματόζωα" τους να τις δημοσιεύσουμε!
Επίσης το RSPCA είπε για τα "ελληνικά πειραματόζωα" τα ακόλουθα!
Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals
Yπάρχει ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα της εξαγωγής σκύλων και γατών σε άλλες χώρες,παρά το αν θεωρείται καλή κίνηση στο θέμα του ελέγχου των αδέσποτων και των κινδύνων από πίσω.Η RSPCA λειτουργεί σε πάνω από 30 Ευρωπαϊκές χώρες, πολλές από τις οποίες έχουν ακόμα πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά και δεν μπορούν να υιοθετήσουν αρκετά από αυτά ώστε να ικανοποιηθεί η ''προσφορά''. Φυσικά είναι προτιμότερο για τα ζώα να βρίσκουν ένα σπίτι όσο πιο κοντά γίνεται.Σήμερα όμως αυτό δεν είναι δυνατό σε πολλές χώρες.
Έτσι πολλές οργανώσεις έχουν ένα καλά οργανωμένο σύστημα υιοθεσιών, στέλνοντας σκύλους και γάτες από χώρες όπως η Τουρκία, η Ισπανία και η Ελλάδα,σε χώρες όπως η Ολλανδία, η Γερμανία και η Σουηδία. Το σύστημα λειτουργεί σωστά - η αποστολή σκύλων και γατών από χώρες όπου υπάρχουν σε μεγάλους αριθμούς, σε χώρες όπου υπάρχουν λίγα.
Όλοι κερδίζουν και κυρίως οι σκύλοι και οι γάτες που βρίσκουν καλά σπίτια.
Η μεταφορά των ζώων σε άλλες χώρες ελέγχεται καλά - Ευρωπαϊκοί νόμοι εξασφαλίζουν ότι τα σκυλιά που υιοθετούνται είναι ταυτοποιημένα, υγιή και ταξιδεύουν υπό καλές συνθήκες.Πολλές αεροπορικές εταιρίες μεταφέρουν με χαρά αυτά τα σκυλιά και τις γάτες.Οι οργανώσεις για τα ζώα σε αυτές τις χώρες εξασφαλίζουν ότι παραδίδονται στα νέα τους σπίτια γρήγορα και παρακολουθούν τα σκυλιά και τις γάτες για να δουν πώς θα προσαρμοστούν.
Η RSPCA έχει ακούσει πολλές φήμες για σκυλιά και γάτες που πηγαίνουν σε εργαστήρια σε άλλες χώρες. Αυτό είναι τελείως ψέμα και δεν έχει συμβεί ποτέ στην Ευραπαϊκή Ένωση.Όχι μόνο είναι παράνομο να χρησιμοποιηθούν αδέσποτα σκυλιά ή γάτες σε εργαστήρια,αλλά και μη πρακτικό - τα εργαστήρια χρειάζονται συγκεκριμένα είδη ζώων και γι αυτό εκτρέφουν οι ίδιοι.
Δεν θέλουν ή δεν χρειάζονται σκυλιά και γάτες από άλλες χώρες.
Αλλά είναι μια φήμη που έχει εξαπλωθεί και δυστυχώς έχει αποτρέψει πολά σκυλιά και γάτεςνα βρουν μια καλύτερη ζωή σε μια άλλη χώρα.
Τι θα προτιμούσατε - ένα σκυλί ή μια γάτα από την Ελλάδα να έχει μια καλύτερη ζωή και ένα καλό σπίτι στην Ολλανδία ή να μείνει στην Ελλάδα, στους δρόμους, όπου υπάρχει μικρήπιθανότητα καλής ζωής;
Μετάφραση: Κλειάννα Μαλαματίνα
David Bowles
Head, External Affairs
RSPCA
International Department
Read more: http://trupokarudos.blogspot.com/#ixzz0YU54cIa8