Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Το παιχνίδι του Μητσοτάκη‏...

Από τον Θύμιο Παπανικολάου
http://www.resaltomag.gr/


Ο Μητσοτάκης υπήρξε πάντα ο πλέον κυνικός πολιτικός μεταπράτης ξεπουλήματος της Ελλάδας.
Ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός του σε συνδυασμό με τη «δουλεία» του στα ξένα κέντρα εξουσίας, και με την «απληστία» του, όλα αυτά τον κατατάσσουν στην πρωτοπορία του οικονομικού και εθνικού ξεπουλήματος της χώρας: στον πλέον πολιτικά πωρωμένο κήρυκα των ιδιωτικοποιήσεων (ακραίος νεοφιλελευθερισμός) και των εθνικών παραχωρήσεων και «προδοσιών».
Ο Σημίτης δεν υστέρησε βεβαίως του Μητσοτάκη. Αντίθετα τον ξεπέρασε στις επιδόσεις της ιδιωτικοποίησης του κοινωνικού κράτους και...

στις «εθνικές προδοσίες». Απλώς ο Σημίτης έρχεται δεύτερος και χωρίς ιστορία. Ήταν ένας λογιστάκος, αχυράνθρωπος των «νταβάδων», χωρίς ιστορικούς στιγματισμούς, βαπτισμένος στην κολυμπήθρα του «σοσιαλισμού», με το χαμηλό προφίλ του εξωραϊσμένου αχυράνθρωπου.
Ο Σημίτης σε τίποτε δεν πρωτοτύπησε και σε τίποτα δεν υπήρξε πρωτοπόρος. Απλώς εκτέλεσε τις «εντολές» και υλοποίησε αυτά που οι «πρωτοπόροι» είχαν κηρύξει και βάλει σε εφαρμογή: Ο Μητσοτάκης, πρώτος και καλύτερος και οι ιδεολογικοί απολογητές και «θεωρητικοί» του νεοφιλελευθερισμού, Ανδριανόπουλος και Μάνος…
Ο Μητσοτάκης, ιστορικά και πολιτικά, αποτελεί το «αμοραλιστικό» σύμβολο των ποικίλων ξεπουλημάτων και προδοσιών: Οικονομικών, εθνικών, κοινωνικών…
Τα υποπροϊόντα («κόπρανα») του μητσοτακισμού είναι πολλά στην Ελλάδα. Ένα από αυτά είναι και ο Καρατζαφέρης!!!
Αξίζει, λοιπόν, να δούμε το πώς σήμερα ο Μητσοτάκης και η «ουρά» του έχουν υποδυθεί έναν ρόλο εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη.
Και οι δύο αυτοί επιδιώκουν να γκρεμίσουν την «πολυκατοικία» τους και κινούνται πάνω στις ακραίες επιλογές του Γ. Π.
Με άλλα λόγια: Βάζουν πλάτη στην κυβέρνηση για να εκτελέσει τις «εντολές» που έχει αναλάβει, να προωθήσει τα εφιαλτικά σχέδια των διεθνών «νταβάδων» και να επιβάλει κυβερνήσεις συνεργασίας.
Φυσικά δεν υπάρχει εδώ καμία πολιτική παραδοξολογία. Ηθικό παράδοξο μπορεί να υπάρχει, αλλά όχι πολιτικό: Στα ίδια αφεντικά υπακούουν και ο Μητσοτάκης και η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης και πολλοί άλλοι.
Η στήριξη, όμως, αυτή της κυβέρνησης «υπακούει» και σε άλλους δόλιους πολιτικούς υπολογισμούς (διατεταγμένοι και αυτοί) που συνίστανται σε τούτο: Στη διάσπαση του κομματικού χάρτη, στη «συγκόλληση» αυτού του κερματισμού σε οικουμενικά κυβερνητικά σχήματα και στην γέννηση-αναπαλαίωση ενός νέου κομματικού τοπίου.
Ας δούμε πρώτα τις κινήσεις του Μητσοτάκη και της «τσόντας».
Ο Μητσοτάκης μέχρι πρόσφατα δήλωνε για το Γ. Π.: «το παιδί δεν κάνει»!!!
Στις προάλλες, στο MEGA, (το κανάλι που προωθεί τα «σχέδια» και τις «εντολές» των μεγάλων αφεντικών) «απολαύσαμε» έναν Μητσοτάκη σε ρόλο «εκπροσώπου» της κυβέρνησης Παπανδρέου!!!
Ταυτόχρονα κάνοντας το μαύρο-άσπρο (η προσφιλή του τακτική) τα έρριξε όλα στην κυβέρνηση Καραμανλή, κατηγορώντας τον τελευταίο ότι απέκρυψε την αλήθεια από τον ελληνικό λαό.
Δηλαδή ο Παπανδρέου όλο αλήθειες!!!
Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης σε ένα ρεσιτάλ ...φιλοκυβερνητικής προπαγάνδας, έφτασε στο σημείο να καταγγείλει ως «φασισμό» (!) τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων!
Ιστορική υπενθύμιση: Όταν ήταν Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους αστυνομικούς, είχε πει το περίφημο: «εσείς είστε το κράτος»!
Ιστορικό θεώρημα: όταν σε υμνεί ο Μητσοτάκης σημαίνει ότι βαδίζεις «σωστά» πάνω στις συμφορές που προωθούν τα ισχυρά κέντρα εξουσίας.
Συνεπώς το να αυτοαναγορεύεται ο Μητσοτάκης και μάλιστα στο Mega, σε εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη των «σοσιαλιστικών» ημερών που ξημερώνουν…
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Καρατζαφέρης.
Αυτός βέβαια, επειδή δεν καταλαβαίνει καλά τη σκέψη του Μητσοτάκη και διέπεται από πολιτική χωριατιά, ενεργεί κουτοπόνηρα:
«Η παράταξη, σε μία κομβική περίοδο, δεν μπορεί - 16 χρόνια μετά - να πληρώνει την κρίση των σχέσεων μεταξύ των κ.κ. Μητσοτάκη και Σαμαρά. Εκεί προφανώς "ποντάρισαν" οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ αβαντάροντας την υποψηφιότητα του κ. Σαμαρά. Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου και προς τους δύο, την οποία έκανα το καλοκαίρι του 1993: "Βρείτε τα πριν έρθει η καταστροφή"».
Κόπτεται τάχα ο άνθρωπος για το καλό της Ν.Δ. και λασπολογεί εναντίον του νέου προέδρου της που έχει νωπή ακόμα την σαρωτική εκλογή του από τη βάση του κόμματός του.
Πυροδοτεί περαιτέρω τα Μητσοτακέικα σπέρματα της διαίρεσης, τα «λιπαίνει» και μετά δήθεν το παίζει Κασσάνδρα: «Βρείτε τα πριν έρθει η καταστροφή»!!!
Αυτή την «καταστροφή» εύχεται για να σωθεί ο ίδιος και με κουτοπόνηρα τεχνάσματα θέλει να εμφανιστεί ότι την αναθεματίζει…
Τόσο ο Μητσοτάκης, όσο και ο Καρατζαφέρης ετοιμάζουν ενδεχομένως το έδαφος για το νέο κόμμα της Ντόρας.
Ένα κόμμα το οποίο για να διασωθεί (καθώς και ο Καρατζαφέρης) θα πρέπει να κατασκευαστεί και να επιβληθεί ένα προσωρινό καθεστώς οικουμενικών κυβερνητικών συνεργασιών.
Μέσα σε αυτό το καθεστώς της κατασκευασμένης πολιτικής συναίνεσης και των οικουμενικών κυβερνήσεων σχημάτων θα «ζυμωθούν» και θα «γεννηθούν» τα νέα κομματικά υποκείμενα.
Αυτά είναι τα πολιτικά σχέδια των διεθνών «νταβάδων» και των ελληνικών παραρτημάτων τους.
Γι’ αυτό επείγει η δημιουργία νέων σχημάτων, η πρόκληση διασπάσεων, ώστε να «εκβιαστεί» η κατασκευή κυβερνητικής συνεργασίας πλατύτερων πολιτικών δυνάμεων.
Γι’ αυτό ο Αλαβάνος ετοιμάζει και αυτός το κόμμα του.
Και αναπόφευκτα θα «γεννήσει» κόμμα και η Ντόρα Μπακογιάννη. Όλες οι κινήσεις της προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύουν. Προσπαθεί να βγει από τη Ν.Δ. ηρωικά φορτώνοντας στο Σαμαρά την δήθεν αποπομπή της…
Προς αυτή την κατεύθυνση ενεργοποιήθηκε ξανά ο Μητσοτάκης. Αυτά τα παιχνίδια τα γνωρίζει πολύ καλά, μια ζωή τα έχει σπουδάσει…
Και η «ουρά» του, ο Καρατζαφέρης, ακολουθεί αδέξια …