Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009


Η σύγχρονη «γενοκτονία των ελλήνων»....1.000.000 παιδιά θύματα ενός παράλογου «νομικού συστήματος».



Η σύγχρονη «γενοκτονία των ελλήνων»....


Κρίση στην οικογένεια, κρίση στην κοινωνία, κρίση στην πολιτεία!


Περίπου 1.000.000 παιδιά θύματα ενός παράλογου «νομικού συστήματος».


Άλλα 1.000.000 παιδιά δεν γεννήθηκαν ποτέ λόγω της «βιομηχανίας διαζυγίων».


Λείπουν οι αρμόδιοι σύμβουλοι οικογένειας και σύμβουλοι γάμου.

Ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2050 θα είναι 8.100.000 άτομα!!

Τα παιδιά ήταν πάντα στο επίκεντρο της πολιτικής ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Σήμερα 800.000 μπαμπάδες και 200.000 μαμάδες έχουν περιέλθει στη φτώχεια και συχνά σε οικονομική καταστροφή εξ’αιτίας των διατροφών, δικαστικών εξόδων, πλάνης αποφάσεων, επακόλουθα εκτελέσεων αποφάσεων, κτλ αλλά και λόγω έλλειψης πρόνοιας από την Πολιτεία.

Η ελληνική οικογένεια έχει αποδεκατιστεί ήδη και υπάρχει υπογεννητικότητα και «συστηματική γενοκτονία» με ευθύνη οργάνων της πολιτείας.

Καλή είναι η υιοθεσία, αλλά γιατί να υιοθετούμε ξένα παιδιά και να μην έχουμε δικά μας?

Να θεσμοθετηθεί ο «οικογενειακός δικαστής» με γνώσεις ψυχολογίας, συμβουλευτικής.

Να θεσμοθετηθεί ο «διαμεσολαβητής οικογενειακών υποθέσεων».

Το ελληνικό Σύνταγμα ορίζει ότι «η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους. (Σύνταγμα της Ελλάδας, Άρθρο 21. 1). Οι διατάξεις αυτές σκοπίμως δεν εφαρμόζονται από πολλούς επίορκους νομικούς προς οικονομικό όφελος μιας μερίδας επίορκων δικηγόρων.

1. Ο έλεγχος γέννησης: Τα φασιστικά καθεστώτα προσέβλεπαν πάντα στον έλεγχο των γεννήσεων. Μάλιστα υπήρχε και το παιδομάζωμα που άνθισε και επί τουρκοκρατίας. Ίσως οι τρομερότερες πολιτικές ήταν εκείνες που εισήχθησαν για "να ωθήσουν" τον πληθυσμό. Στην Ρουμανία του Τσαουσέσκου η άμβλωση και η αντισύλληψη καταργήθηκαν. Από το 1983 έγινε το καθήκον κάθε γυναίκας να παραγάγει ένα ελάχιστο 5 παιδιών. Οι άτεκνες και ανύπανδρες γυναίκες υποβλήθηκαν στους υψηλότερους φόρους ενώ οι γυναίκες που παράγουν τους μεγαλύτερους αριθμούς απογόνου δηλώθηκαν "μητέρες ηρωϊδες". Τα αποτελέσματα είναι ευρέως γνωστά - τα ανεπιθύμητα παιδιά των ορφανοτροφείων και των φρικιαστικών θανάτων ... Σήμερα η γεννητικότητα πέφτει, τα διαζύγια αυξάνονται στην Ελλάδα που πολλές φορές οφείλεται σε «παρεμβολές τρίτων» και σε «λάθος νομικές συμβουλές» που παρέχονται αφειδώς στους πολίτες λόγω της μη σωστής εκτίμησης όλων των παραμέτρων και έχουν τεράστια ευθύνη οι δικηγορικοί σύλλογοι και οι νομικές υπηρεσίες. Υπάρχει επίσης, έλλειψη σύγχρονης νομοθεσίας που θα αγκαλιάσει την νέα οικογένεια και θα την στηρίξει. Η οικονομική και κοινωνική κρίση πλήττει σήμερα και την οικογένεια, η οποία θα μπορούσε να είναι η τελευταία σανίδα σωτηρίας στην «διάλυση των πάντων

2. Ο έλεγχος των ΜΗ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ: Κάποιοι σήμερα πάνε πάρα πέρα στον έλεγχο των ΜΗ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ. Τα φασιστοειδή στοιχεία μπορεί και να έχουν το περίβλημα του «δημοκρατικού» για να είναι πιο πειστικά. Πολλοί νέοι σήμερα είναι θύματα τέτοιων ατόμων τα οποία δρουν με απύθμενη αναλγησία αφού «καμιά δικαιοσύνη δεν θα τους δικάσει ποτέ» αφού έχουν «νομική κάλυψη». Καθημερινά η σύγχρονη γυναίκα ωθείται από πολλούς (διαφημίσεις, προπαγάνδα, αποτυχημένοι «φίλοι – φίλες», πεθερικά, συγγενείς οικονομικά προβλήματα κλπ) στο να μην κάνει παιδία και να «χρίσει». Στην συνέχεια, αν είναι παντρεμένη, επίορκοι δικηγόροι αναλαμβάνουν «εργολαβικά» να βγάλουν το διαζύγιο μεταχειρίζοντας πέραν των ηθικών πλαισίων την «δήθεν εντολή» του/της πελάτη του. Οι επίορκοι αυτοί δικηγόροι οδηγούν σε ατέλειωτη έχθρα τα ζευγάρια και τα ωθούν σε διαρκείς αγωγές και μηνύσεις εναντίον τους «δήθεν να αποδυναμώσουν τον αντίπαλο», ενώ στην ουσία και οι δύο διάδικοι είναι θύματα των επίορκων δικηγόρων. Επικρατεί παντελής ανυπαρξία κοινωνικών υπηρεσιών στα δικαστήρια.. Πρέπει να υπάρχει ποινική δίωξη εναντίον των δικηγόρων που προσυπογράφουν ανυπόστατα στοιχεία εις βάρος της προσωπικότητας των αντιδίκων. Τέλος η νέα αφού έφτασε στα σαράντα ωθείται να υιοθετήσει παιδία αγνώστου προέλευσης. Η ελληνική οικογένεια έχει αποδεκατιστεί ήδη και υπάρχει υπογεννητικότητα και «συστηματική γενοκτονία» με ευθύνη οργάνων της πολιτείας που δεν διαδραματίζουν σωστά τον ρόλο τους. Λείπουν οι αρμόδιοι σύμβουλοι οικογένειας σύμβουλοι γάμου κοινωνικές υπηρεσίες προστασίας νέων ζευγαριών, κοινωνικοί λειτουργοί και όλα έχουν αφεθεί στην τύχη και στους δικηγόρους που τα βλέπουν όλα από νομική σκοπιά.».

3. Η τραγωδία των διαζευγμένων: Δεδομένης της άθλιας κατάστασης στην οποία οδηγούν δικηγόροι, δικαστές και Ελληνική Πολιτεία, τους διαζευγμένους και κυρίως όσους διεκδικούν την επιμέλεια των παιδιών τους, αποξενώνοντάς τους πολλές φορές από τα παιδιά τους (ένα εκατομμύριο στην Ελλάδα). Πολλοί γονείς αξιώνουν: α) Να υπάρχει ίση αντιμετώπιση στα φορολογικά. Δηλαδή, να μπορεί ο πατέρας να δηλώνει τον αριθμό τέκνων στη φορολογική δήλωση ώστε να έχει την φοροαπαλλαγή και να μην αναγκάζεται να αποποιείται της γονικής του ιδιότητας. β) Να μπορεί ο μη έχων την επιμέλεια γονέας να δηλώνει το ποσό διατροφής που καταθέτει ώστε να του αφαιρείται από το εισόδημα. γ) Να μπορούν και οι δύο γονείς να έχουν ίσες ευκαιρίες & διευκολύνσεις στα επιτόκια δανείων δηλώνοντας τον αριθμό τέκνων. δ) Να έχουν και οι δύο γονείς επιδόματα, άδειες και ασφαλιστικές παροχές έστω και διαζευγμένοι ε) Στα ποσά που επιδικάζονται ως διατροφές, να υπολογίζονται τα δάνεια και άλλα φορολογικά στοιχεία με γνώμονα την ισότητα των φύλων. στ) Να υπολογίζονται τα έξοδα ταξιδιού, επικοινωνίας, κτλ στη διατροφή ζ) Να υπάρχει απαλλαγή δικαστικών εξόδων στα οικογενειακά δικαστήρια, μειωμένες παραστάσεις, να μην είναι εκτελέσιμες άμεσα δικαστικές αποφάσεις διατροφών κατά του μη έχοντος την επιμέλεια όταν είναι άπορος. η) Να είναι δωρεάν οι πραγματογνωμοσύνες για επιμέλεια. θ) Να μη δίδονται διαταγές κατασχέσεων και πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία που αγοράστηκε από γονέα για τα παιδιά του. ι) Να παύσουν οι ποινικές καταδίκες για μη καταβολή διατροφής και αυτή (η διατροφή) να δίδεται από το κράτος. ια) Η διαμονή-κατοικία (καθώς και όλα τα έξοδα) να επιβαρύνουν ισάξια τους δύο γονείς. ιβ) Οι ανάπηροι γονείς να τυγχάνουν ειδικών οικονομικών ωφελειών. ιγ) Οι γονικές άδειες να δίδονται εξ’ίσου. ιδ) Ισος χρόνος επιμέλειας – ίσα έξοδα για τα παιδιά. ιε) Να λαμβάνεται υπόψη στις διατροφές, η έρευνα του ΙΝΚΑ που αναφέρει ότι στην Ελλάδα μία οικογένεια ζει με λιγότερο από 600 ευρώ, συνεπώς ένα παιδί μικρότερο των 4 ετών μπορεί να ζήσει, μέσα στην οικογένεια, με 80 ευρώ.

Σήμερα στην Ελλάδα περίπου 800.000 μπαμπάδες και 200.000 μαμάδες έχουν περιέλθει στη φτώχεια και συχνά σε οικονομική καταστροφή εξ’αιτίας των διατροφών, δικαστικών εξόδων, πλάνης αποφάσεων, επακόλουθα εκτελέσεων αποφάσεων, κτλ αλλά και λόγω έλλειψης πρόνοιας από την Πολιτεία. Το νομικό σύστημα στη χώρα μας βρίσκεται σε μεσαιωνική μορφή και δημιουργεί προβλήματα στην εφαρμογή του με αρνητικούς αποδέκτες τα παιδιά αποτελεί άμεση ανάγκη η αναθεώρηση Νόμων όσον αφορά την οικογένεια, το γάμο, την επιμέλεια των παιδιών και τα οικονομικά θέματα. Τα θύματα σε κάθε περίπτωση όλων των οικογενειακών προβλημάτων είναι τα παιδιά.
Τα παιδιά χωρισμένων γονιών θα έχουν στην πλειοψηφία τους ψυχολογικά και άλλα προβλήματα. Αυτό όμως δεν σταματά τον κάθε «νομικό σύστημα» να διαλύσει την ελληνική οικογένεια φτάνει να υπάρχουν πινάκια δικών ενώ τα πιο πολλά προβλήματα θα μπορούσαν να είχαν επιλυθεί αν υπήρχαν επαρκείς συμβουλευτικές υπηρεσίες και σωστά λειτουργώντας συμβουλευτικοί σταθμοί υποστήριξης της ελληνικής οικογένειας.

Ο μηδενισμός, σχεδόν σήμερα, της φυσικής αύξησης του πληθυσμού οφείλεται από τη μια μεριά στη μείωση κατά 33,7/% (!) των γεννήσεων. Ήδη άρχισε μια σταδιακή μείωση του ελληνικού πληθυσμού, η οποία θα προέλθει κυρίως από την ελάττωση της νεανικότητας και την αντίστοιχη αύξηση που θα σημειώσει η γήρανση. Οι προβλέψεις του World Almanac (1998) : θεωρεί ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2050 θα είναι 8.100.000 άτομα. Η νομοθεσία πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να υπάρχει συμβούλιο ψυχολόγων κοινωνικών λειτουργών που θα αποφαίνονται πριν το δικαστήριο αν το ζευγάρι πρέπει να χωρίσει και με ποιες προϋποθέσεις. Γιατί να υιοθετούμε ξένα παιδιά και να μην έχουμε δικά μας? Στα δικαστήρια επικρατεί παντελής ανυπαρξία κοινωνικών υπηρεσιών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών κλπ. Πρέπει να υπάρχει ποινική δίωξη εναντίον των δικηγόρων που προσυπογράφουν ανυπόστατα στοιχεία εις βάρος της προσωπικότητας των αντιδίκων με στόχο το ίδιον κέρδος. Η πολιτεία οφείλει το συντομότερο να ψηφίσει ένα νέο οικογενειακό δίκαιο όπου θα υπάρχει ειδική μέριμνα για την οικογένεια την μητρότητα, το δικαίωμα στην απόκτηση παιδιού, το δικαίωμα και στους δύο γονείς στη επιμέλεια των παιδιών τους, το δικαίωμα στην ζωή, για το καλό της Ελλάδας.


Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος

www.koutsoukos-anastasios.gr