Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης για τις μαζικές απολύσεις στα SUPER MARKET ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ του Νομού Πιερίας


(Κατερίνη 31-12-2009)


Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης και το Σωματείο Εργαζομένων στα SUPER MARKET ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Ν. Πιερίας εκφράζουμε την έντονη και ριζική αντίθεσή μας στις αδικαιολόγητες, αιφνιδιαστικές και παράνομες απολύσεις εργαζομένων στα SUPER MARKET ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, χωρίς να προηγηθεί καμία απολύτως διαβούλευση με το Σωματείο Εργαζομένων της επιχείρησης.

Αντί για τον Πρωτοχρονιάτικο μπουναμά η επιχείρηση με δικαστικό επιμελητή μοίρασε απολύσεις σε 15 περίπου εργαζόμενους που συμβαίνει όλοι τους να είναι μέλη του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων.

Ο στόχος τους προφανής. Να εκφοβίσουν και να αποτρέψουν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο Σωματείο.

Πριν μερικά χρόνια οι επικεφαλής της επιχείρησης είχαν ‘’καθίσει στον πάγκο’’ γιατί είχαν επιχειρήσει απολύοντας ιδρυτικά μέλη του υπό ίδρυση τότε Σωματείου εργαζομένων στην επιχείρηση να εμποδίσουν την ίδρυσή του αλλά αναγκάστηκαν στη συνέχεια με δικαστικές αποφάσεις να ανακαλέσουν τις απολύσεις και να λειτουργήσει το Σωματείο που σήμερα έχει αναπτύξει σημαντική συνδικαλιστική δράση, ‘’ενοχλητική’’ για την εργοδοσία.

Τώρα βρήκαν άλλο τρόπο να κτυπήσουν το Σωματείο. Απολύουν τα μέλη του. Σήμερα έγινε η αρχή. Πληροφορούμαστε ότι θα υπάρξει και συνέχεια. Δεν πρόκειται να τους το επιτρέψουμε.

Καταγγέλλουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία για την παράνομη απόλυση των συναδέλφων μας(παράβαση του Π.Δ. 240/2006) και απαιτούμε από τη διοίκηση της επιχείρησης SUPER MARKET ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ να ανακαλέσει άμεσα όλες τις απολύσεις.

Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας(ΣΕΠΕ Ν. Πιερίας και Ν. Ημαθίας) να παρέμβει άμεσα και να επιβάλλει την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας, την τήρηση της Νομιμότητας και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων.


ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ