Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Κλιμάκιο της 3ης ΔΕΣΕ στο Δήμο Πέτρας για τον επικίνδυνο λοφίσκο




Κλιμάκιο της 3ης ΔΕΣΕ με εντολή της περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Μαρίας Λιονή κατέφθασε σήμερα στο δήμο Πέτρας για άμεση αυτοψία και διερεύνηση των επικίνδυνων σημείων, και κυρίως του διαβρωμένου λοφίσκου, που ενέχει κίνδυνο για κατάρρευση στο 31ο χιλιόμετρο Κατερίνης - Ελασσόνας της 13ης Εθνικής Οδού. Η κυρία Λιονή είχε υποσχεθεί στην πρόσφατη σύσκεψη της Νομαρχίας Πιερίας για το κλείσιμο των Τεμπών να φροντίσει για το πρόβλημα μετά από παρέμβαση που είχε κάνει ο δήμαρχος Πέτρας Μάκης Παπαδημητρίου, ο οποίος είχε ήδη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου από το 2007 με σχετική επιστολή προς την 3η ΔΕΣΕ . Το κλιμάκιο που συνόδευσε ο δήμαρχος Πέτρας με τον αντιδήμαρχο Γιαννη Μπουρονίκο αποτελούνταν από τον προϊστάμενο της 3ης ΔΕΣΕ Δημήτριο Κολοβέτσιο, τον επιστημονικό τεχνικό συνεργάτη της κας Λιονή, Γεώργιο Τσίγγρο, την πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και σύμβουλο δημοσίων έργων της 3ης ΔΕΣΕ κα Ξηροτύρη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Οι επικεφαλής του κλιμακίου μετά την επισκόπηση του χώρου υποσχέθηκαν άμεση παρέμβαση, για να προχωρήσουν στην ταχεία αποκατάσταση, προκειμένου να γίνει και πιο προσβάσιμος ο δρόμος σε εκείνα τα σημεία, αλλά και να αποφευχθεί ο κίνδυνος κατάρρευσης του λοφίσκου, ώστε να μην υπάρξουν και τυχόν ανθρώπινα θύματα.

Δήλωση δημάρχου Πέτρας

"Η υπόσχεση της περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας κας Λιονή έ
γινε και στην πράξη και θέλω να την ευχαριστήσω. Ήρθε με εντολή της ένα κλιμάκιο στο δήμο μας με επικεφαλής τον προϊστάμενο της 3ης ΔΕΣΕ, προκειμένου να δουν από κοντά αυτά τα επίμαχα σημεία του δρόμου με τον επικίνδυνο προς κατάρρευση λοφίσκο, όπου ένα τέτοιο ενδεχόμενο υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να προκαλέσει ανθρώπινα θύματα και υποσχέθηκαν ότι θα προχωρήσουν στην άμεση επίλυση του προβλήματος".

Αποστόλης Λέινας