Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Βέροια: Ψήφισαν έχοντας για κάλπη, κάδο απορριμμάτων!!!





Τι νάταν άραγε; Μην ήταν κάδος απορριμμάτων; Μην ήταν κουβάς σφουγγαρίστρας; Τι ήταν τελικά;

Βλέπετε το λαλίστατο γραφείο τύπου του Δήμου Βέροιας που βομβαρδίζει καθημερινά με δελτία τύπου για το ποιες είναι οι φίλες της Δημάρχου και άλλα τέτοια, άκρως σημαντικά και ενδιαφέροντα, δεν έκανε ακόμη καμία ανακοίνωση και ούτε έγινε γνωστό αν θα κάνει ή δε θα κάνει, ώστε να μας λύσει την απορία….

Πάντως το πλαστικό αυτό δοχείο που βλέπετε στη φωτογραφία δεν είναι σκουπιδοτενεκές, αλλά κάλπη! Ναι, κάλπη! Και ο κύριος που περνάει τώρα από δίπλα και πετάει μέσα ένα χαρτάκι, δεν ξεφορτώνεται τίποτα παλιόχαρτα, αλλά ψηφίζει ο άνθρωπος!!! Μάλιστα! Είναι Δημοτικός Σύμβουλος και συμμετέχει στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου εκπροσώπου του Δήμου στο Δ.Σ. του ΕΣΔΑ!!!

Αυτά συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας κατά τη συζήτηση του θέματος για την αντικατάσταση του παραιτηθέντος, Μιχάλη Σουμελίδη από το Δ.Σ. του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ν. Ημαθίας…

Για την ιστορία, υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σουμελίδης υπέβαλε την παραίτηση του, αναφωνώντας: «Παραιτούμαι, εγώ δε θέλω να πάω φυλακή»!!!!

Αγανάκτησε ο άνθρωπος μ’ αυτά που έβλεπε και μ’ αυτά που καταλάβαινε ότι συμβαίνουν και δεν άντεξε… ‘Όμως αργότερα προφανώς «πέσαν πάνω του» διάφοροι, («τι είναι αυτά που λες παλικάρι μου, θα μας κάψεις όλους»!!!) και «τα γύρισε λίγο», αλλά από την παραίτηση δεν έκανε πίσω….

Τρεις μήνες αργότερα θυμήθηκαν να τον αντικαταστήσουν (Τι γινότανε όλο αυτό το διάστημα; Τον πιέζανε να μείνει;) Και για να τον αντικαταστήσουν χρειαζότανε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ψηφοφορία…

Έλα μου όμως που τα σαΐνια που διοικούν το Δήμο δεν ξέρανε ότι απαιτείται μυστική ψηφοφορία και πήγανε στη συνεδρίαση στο τραλαλά…

Εκεί ρίξανε το μπαλάκι στο νομικό σύμβουλο, αλλά ξύπνιος ο Παπαστεργίου (σιγά μην έτρωγε το «παραμύθι») τους «άδειασε» κανονικά («δεν μπορώ να απαντήσω έτσι όπως μπαίνει το θέμα», σαν να τους έλεγε, «όπως τα κάνατε, λουστείτε τα»)….

Κι επιεδή στις 11 το βράδυ δεν είναι εύκολο να ανοίξεις αποθήκες, να στήσεις κάλπες, παραβάν και τα σχετικά, κατέφυγαν σε μια απλούστερη λύση… Πήραν έναν πλαστικό κάδο σκουπιδιών, αδειάσανε από μέσα τα σκουπίδια, τον στήσανε μπροστά στο προεδρείο, τον βαφτίσανε «κάλπη» και είπανε στα μέλη του Σώματος: «Ορίστε, ψηφίστε»!!!

Ως «παραβάν» χρησιμοποιήθηκε παρακείμενο γραφείο όπου πήγαιναν οι ψηφοφόροι για να βάλουν στο φάκελο το ψηφοδέλτιο της επιλογής τους….

Για την ιστορία, αντικαταστάτης του κ. Σουμελίδη αναδείχθηκε ο κ. Τσιάρας….

Από την «ψηφοφορία» του κάδου απιρριμμάτων!!!

Αυτά συμβαίνουν στη Βέροια…..


Μακεδονικό Δίκτυο – verianet.gr