Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

ΜΑΖΕΥΤΕ ΤΑ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΜΕ


Νέο Δάνειο ζητά ο Δήμος Κορινού

Αυτή τη φορά από ιδιωτική Τράπεζα


του οικονομολόγου Αντώνη Δ. Μάντζιου

Η σύναψη δανείου είναι το τέταρτο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινού που θα γίνει την Τρίτη 12 / 1 /10 στις 7 το απόγευμα.
Το δάνειο θα ζητηθεί για να κατασκευαστεί ο ποδηλατόδρομος - πεζόδρομος από τα όρια του Οικισμού του Κορινού μέχρι την παραλία Κορινού προϋπολογισμού δαπάνης ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ περίπου.
Το δάνειο δεν θα συναφθεί με το Παρακαταθηκών και Δανείων γιατί είναι αμφίβολη η έγκρισή του αν και αμφίβολη είναι η έγκρισή του και από την ιδιωτική Τράπεζα αφού ο Δήμος δεν έχει τα αναγκαία έσοδα για την αποπληρωμή του. Πιθανόν με βάση και ένα παλαιότερο σκεπτικό επιθυμούν τη σύναψη δανείου αφού πλέον με τις συνενώσεις με άλλους δήμους θα φορτώσουν σε αυτούς το δάνειο με το επιχείρημα ότι και αυτοί έχουν συνάψει αντίστοιχα δάνεια.
Σημειώνουμε ότι ο δήμαρχος δείχνει ιδιαίτερη επιμονή να μην γίνει η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου Κορινού το οποίο είναι από καρκινογόνους αμιαντοσωλήνες, έργο για το οποίο θα μπορούσε να πάρει δάνειο όπως πρότεινε και ο π. δήμαρχος Δημητρίου - δάνειο πολύ μικρότερο, αφού θα μπορούσε να διαθέσει και τα χρήματα που προβλέπει για την επέκταση του δημαρχείου διεκδικώντας δήθεν την έδρα του νέου Δήμου.
Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο μεν δήμαρχος και κάποια άλλα στελέχη του δεν είναι από τον Κορινό για να τους αφορούν οι αμιαντοσωλήνες ενώ και ο κεντρικός δρόμος έχει καινούργιο δίκτυο με αποτέλεσμα οι μεν Κορινιώτες να χωρίζεται σε πληβείους και πατρίκιους οι δε δημοτικοί σύμβουλοι να καμώνονται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Έτσι αντί να προσπαθούν να λύσουν τα μεγάλα προβλήματα του Κορινού όπως είναι η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων ύδρευσης κάνουν έργα βιτρίνας όπως είναι είτε η επέκταση του δημαρχείου είτε ο ποδηλατόδρομος - πεζόδρομος λες και όλα τα έχει η Μαριωρή ο φερετζές της λείπει.
Είναι καιρός η δημοτική πλειοψηφία αλλά και ο πολιτικός φορέας που την στήριξε στις εκλογές (λέγε με ΠΑΣΟΚ) να αναλάβουν τις ευθύνες τους, και να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα υπαρκτά προβλήματα του Δήμου μας με σύνεση και με σωστή ιεράρχηση αποφεύγοντας να χρεώσουν τον νυν και τον επόμενο Δήμο με δάνεια για έργα βιτρίνας. Και σε κάθε περίπτωση προέχει η υγεία των δημοτών.
Από την άλλη δεν θα πρέπει η κυβέρνηση να βάλλει κάποιο φρένο ώστε εν όψει των προβλεπόμενων συνενώσεων να μην φορτώνουν οι πρώην Δήμοι τους νέους Δήμους με αχρείαστα ή δυσβάστακτα δάνεια και από την άλλη οι προσχωρούντες Δήμοι να μην φορτώνονται αντίστοιχα δάνεια τα οποία πήραν οι προηγούμενοι Δήμοι και δεν αφορούν τους νέους δημότες; Ή ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;