Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Παρουσίαση – γευσιγνωσία κρασιών Κτήματος Κούρτη στη Ράχη








Εν μέσω αγροτικών κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων για τα πολλαπλά άλυτα προβλήματα των αγροτών για εκδήλωση στη Ράχη Πιερίας δείχνει πως υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στον αγροτικό τομέα

Το Κτήμα Κούρτη παρουσίασε τα κρασιά εσοδείας 2008 – 09 σε μια πρωτότυπη εκδήλωση γευσιγνωσίας που οργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού.

Οινόφιλοι και πολλοί φίλοι του Αποστόλη Κούρτη, ιδιοκτήτη του κτήματος, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα εξαιρετικά κρασιά και να απολαύσουν τοπικά εδέσματα που με μεράκι ετοίμασε η οικογένεια Κούρτη (διάφορες πίτες, κρεατομεζέδες, σαλάτες εποχής κ.α)

Μετά την παρουσίαση, τους χαιρετισμούς και την γευσιγνωσία η βραδιά κύλησε με μουσική και τραγούδια από τοπικό μουσικό σχήμα.

«Η προσπάθεια του Αποστόλη Κούρτη είναι ένα παράδειγμα, είναι μια πρόταση η οποία θα πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο για να ανοίξει ο δρόμος παραμονής των νέων μας στον αγροτικό χώρο και στα χωριά μας» επεσήμανε ο δήμαρχος Πέτρας κ. Θ. Παπαδημητρίου στο σύντομο χαιρετισμό του, και τόνισε πως «ο δήμαρχος και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου στηρίζουν την αξιέπαινη πράγματι προσπάθεια του Αποστόλη Κούρτη».

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης για την βιολογική γεωργία εκπρόσωπος του οργανισμού ελέγχου και πιστοποίησης προϊόντων βιολογικής γεωργίας GREEN CONTROL, του κτήματος Αδάμου από το Κίτρος Πιερίας, ενώ έγινε και παρουσίαση των προϊόντων της αγροτουριστικής επιχείρησης «Ιστορίες Σαφέρη» από το Δίον Πιερίας (λικέρ, γλυκά κουταλιού κ.α.)

Το Κτήμα Κούρτη «Οινόβιον» βρίσκεται στη Ράχη Πιερίας, γίνεται βιολογική καλλιέργεια διαφόρων ποικιλιών και παράγονται κόκκινα, λευκά κρασιά και τσίπουρο. Το οινοποιείο εγκαταστάθηκε στην οικία Κούρτη στο χωριό και ήδη ολοκληρώνεται ο χώρος ώστε να είναι επισκέψιμος να μπορεί ο κάθε οινόφιλος να γνωρίζει την πρωτοποριακή αυτή προσπάθεια καθώς και να γευτεί τα εξαιρετικά κρασιά με θέα τον Όλυμπο και τα Πιέρια.